Тренер молодіжної збірної: У нас гравці хорошого рівня

11:11 | 26 ноября 2015
На Кубку Турчина-2015 молодіжна збірна України посіла третє місце. На Кубку Турчина-2015 молодіжна збірна України посіла третє місце. Молодіжка порадувала своєю грою у першому таймі поєдинку проти національної збірної та у другій половині матчу проти «Спартака», коли відставання у три м’ячі вдалось перетворити на підсумкові 26:21 на свою користь. Після завершення турніру БОРИС МИЛОСЛАВСЬКИЙ, який керував збірною за відсутності її головного тренера Василя Козара, відповів на питання сайту ФГУ.   
Упевнений початок півфіналу проти національної збірної і камбек у матчі за третє місце проти «Спартака» стали одними з найбільш яскравих моментів Кубку Турчина. Як Ви, як старший тренер молодіжної команди, прокоментуєте її виступи? 
Короткі збори чи короткий турнір - це, однозначно, краще ніж нічого. В першій грі ми дещо спонтанно дали бій національній збірній, але зрештою вони нас дотиснули. А вже за підсумками другого тайму матчу зі «Спартаком» нас можна було справді назвати командою . До перерви ми пропустили 16 голів, а за весь другий тайм - лише 5. Ми виграли завдяки захисту та чудовій грі воротаря. Вважаю, що Марія Гладун – найкращий голкіпер Кубку Турчина.   

Марія Гладун – одна з героїв Кубку Турчина. Фото С. Цукіло  
На адресу Гладун пролунало багато компліментів після турніру від багатьох фахівців…
Вона дуже впевнена в собі. На відміну від інших молодих воротарів, у неї не тремтить рука, коли потрібно дати передачу у швидкий перехід. У першому таймі матчу за третє місце вона невдало увійшла у гру і я замінив її. Вона посиділа на лаві запасних, подивилася матч, а в другому таймі вийшла, зробила все, що від неї вимагалось, і результат відразу прийшов.  
Кого ще можна відзначити у складі молодіжної збірної?
Коли команда зібралась за день до Кубку Турчина, я сказав, що ми не встигнемо напрацювати якісь комбінації чи зв’язки, але мені потрібні два гравці, на яких я міг би спиратись - це розігруючий, який веде команду, та центральний захисник, який буде керувати в обороні. Як виявилось, такі гравці у нас є.  В центрі оборони це Наталія Сабова з «Галичанки». Вона керувала всім захистом. Сабова, як мені здається, в житті дуже добра дівчина, але на майданчику в її діях відчувається спортивна злість. В ній я бачу справжнього професіонала. Вона не має великі антропометричні дані, але завдяки майстерності та характеру захищається в центрі оборони «Галичанки». В ролі розігруючої в молодіжній збірній себе проявила інша представниця львівського клубу - Софія Давидянц. Разом з Сабовою вона відпрацьовувала у захисті та ще й грала центрального гравця у нападі. Дуже добре перший матч провела крайня Яна Готра з «Карпат». У другому поєдинку вона зробила чимало помилок, тягнула ковдру на себе, але билась, боролась. Вона відіграла без замін дві гри. Молодці й інші дівчата. Всі старалися. Я сказав дівчатам, що вони довели своє право бути у збірній, яка в наступному році зіграє у відборі до молодіжного чемпіонату світу (U-20).

Наталія Сабова – центральний захисник молодіжної збірної України та ГК «Галичанка». Фото С. Цукіло  
На Кубку Турчина Ви заміняли Василя Козара в якості тренера молодіжної збірної. Чи будете Ви працювати у команді надалі? 
Це вирішуватиме Федерація та, напевне, тренерський штаб національної збірної, адже вони визначають концепцію розвитку всього виду. У мене є бажання, є амбіції, але я також розумію, що це дуже великий головний біль. У 2016-му молодіжна команда зіграє в одній підгрупі з Чорногорією та Грузією у відборі до чемпіонату світу. До фінальної частини вийде тільки одна команда. Відбірний турнір, швидше за все, буде у Чорногорії.  Уявіть, наскільки складно там буде грати проти господарок, тому нам потрібно бути дуже добре підготовленими. У нас хороший  рівень гравців, але їм потрібно грати разом. Тут все залежить від фінансування збірної. Нам потрібні контрольні матчі. В клубах з дівчатами працюють гарні тренери, але їм потрібно грати разом, а не лише тренуватись. 

У 2016-му році молодіжна збірна зіграє у відборі до чемпіонату світу (u 20). Фото С. Цукіло  
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ



Источник