Збірна України: значні зміни у складі перед іграми з Угорщиною

21:26 | 26 ноября 2015
27 та 28 листопада жіноча збірна України в Будапешті проведе два контрольні матчі проти збірної Угорщини, яка готується до участі у грудневому чемпіонаті світу - 2015. 27 та 28 листопада жіноча збірна України в Будапешті проведе два контрольні матчі проти збірної Угорщини, яка готується до участі у грудневому чемпіонаті світу - 2015. Вже перед виїздом на поєдинки у складі нашої національної команди відбулись зміни. 
Склад збірної України
Воротарі: Єлизавета Гілязетдінова, Марія Гладун  (обидві - «Галичанка»), Юдіт Балог.  Польові гравці: Анастасія Підпалова («Діжон», Франція), Олена Уманець («Хайдунанаш», Угорщина), Тамара Смбатян («Олімпія Бескид», Польща), Ольга Ніколаєнко («Бекешчаба», Угорщина), Валерія Зоря (без клубу), Олена Рудько («Спартак»), Олеся Парандій, Леся Смолінг, Наталія Савчин, Вікторія Сідлецька, Марина Коновалова, (всі - «Галичанка»), Яна Готра, Іванна Мигович (обидві - «Карпати»).  Головний тренер -  Борис Петровський.


У порівнянні зі списком, який надавав тренерський штаб три дні тому, відбулось чимало змін. Всупереч очікуванням не буде в команді Ольги Передерій та Євгенії Левченко (обидві - “Ювента”, Словаччина), Наталії Гайович («Байєр», Німеччина), Ірини Яблонської та Дарини Кот (обидві - «Карпати»). Замість них у збірну додатково викликані Юдіт Балог, Олеся Парандій («Галичанка»), а також гравці молодіжної збірної Марія Гладун («Галичанка») та Яна Готра («Карпати»).     Про причини настільки численних кадрових змін розповів головний тренер збірної України Борис Петровський:
“Матчі проти Угорщини - це чудова можливість випробувати команду у протистоянні із суперником найвищого рівня, але, на жаль, збірна Україна їде не в найсильнішому складі. Багато закордонних клубів усно запевняли, що відпустять наших легіонерок, проте, насправді, дозволу гравцям не дали, посилаючись на те, що вони вчасно не отримали офіційного виклику. Можливо, дехто і не дуже хотів приїжджати. 


"Ювента" не відпустила Ольгу Передерій та Євгенію Левченко. При цьому Левченко зараз перебуває в Україні на сесії. Також клуби не відпустили Ірину Глібко ("Роман" Румунія), Юлію Андрійчук ("Ардешань, Туреччина), Юлію Снопову ("Муратпаша", Туреччина), Ольгу Лаюк ("Анкара Єнімахалле"). Не встигне приїхати Вікторія Борщенко ("Ростов-Дон", Росія). Травма у Лілії Горільської. Через проблеми з візами не змогли поїхати Ірина Яблонська та Дарина Кот. Наталія Гайович вже їхала до збірної з Німеччини, проте її зупинила поліція у Польщі та завернула назад. У неї теж виявились проблеми з документами. На Анастасію Підпалову очікуємо вже в Будапешті. Що ж будемо награвати у збірній нових гравців”. 
Українки вирушили до столиці Угорщини вдень 26 листопада автобусом з Ужгорода. І цього ж дня на 21.00 за київським часом заплановане тренування нашої збірної. Ще одне тренування відбудеться о 12.00 у день гри. Перший поєдинок Угорщина-Україна відбудеться 27 листопада у розрахованій на 1 300 глядачів арені - Elek Gyula Ar
Источник