IV ТУРНІР З ГАНДБОЛУ СЕРЕД ЧОЛОВІЧИХ КОМАНД ВЕТЕРАНІВ ПАМ'ЯТІ В.Л.ДРУККЕРА.

09:41 | 29 ноября 2015
У спорткомплексі харківського педагогічного університету відбувся четвертий гандбольний меморіал Віктора Друккера. У спорткомплексі харківського педагогічного університету відбувся четвертий гандбольний меморіал Віктора Друккера. Віддавши улюбленій грі більше п`ятдесяти років, Віктор Львович виховав цілу плеяду гандболістів на чолі з чемпіоном світу Олександром Шипенком. Пам`ять великого тренера вшанували ветеранські команди із Запоріжжя, Сум, Броварів і, звичайно, Харкова. Про рівень інтересу до турніру говорить присутність на матчах ректора національного педуниверситета Івана Прокопенка. 


Регламент турніру простий - два півфінали і матчі за третє і перше місця. Харків`яни спочатку обіграли Суми з рахунком 21 : 12, а броварський "Торнадо" не без зусиль (13: 8) впорався із Запоріжжям, за яке, втім, грали ветерани помолодше. Тобто, в золотому фіналі господарі зійшлися на майданчику з переможцями минулого турніру, броварчанами. Вся гра йшла м`яч в м`яч, недолік швидкості гравці компенсували досвідом і гравцевою мудрістю. Завдяки хет-трику  Ігоря Бондала на перерву харків`яни пішли в статусі лідерів - 5: 4. 
У суперників такого явно вираженого голеадора не було, закидали всі помалу. Але у результаті до фінальної сирени вийшла нічия, 10: 10. Більше того, і перша серія семиметрових завершилася рівно - закинули усі. А в додатковій - більше пощастило Броварам, які виграли 16 : 15 і знову стали переможцями турніру пам`яті Віктора Друккера. 
Із закрученою інтригою вийшов і поєдинок за третє місце, в якому почали краще запоріжці. Але по ходу першого тайму більш віковим сумчанам вдалося скоротити відставання до мінімуму і з тим піти на перерву. І після нього, до відмітки 12: 12, гра була рівною, але потім запорожці забили п`ять м`ячів поспіль, що і визначило результат матчу - 18: 14 на їхню користь і бронзові медалі — на рахунку. Великий вклад в перемогу вніс Сергій Касимов, на рахунку якого у бронзовому фіналі — рівно половина голів команди. 
А кращими за підсумками усього турніру стали харків`яни — воротар Андрій Єльцов і польовий гравець Юрій Хауха.
Результати  турніру:
1/2 фіналу ГК "Харків" 21:12 ГК "Суми" ГК "Торнадо" 13:8 ГК "Запоріжжя" 
Гра за ІІІ місце ГК "Запоріждя" 18:14 ГК "Суми" 
Фінал ГК Харків 15:16 ГК "Торнадо"
І місце ГК "Торнадо" (Бровари) ІІ місце ГК "Харків" ІІІ місце ГК "Запоріжжя" ІV місце ГК "Суми"


Автори: Валерія Курко, Олександр Григоров
slobodahandball.de
Источник