«Галичанку» тренує Тетяна Штефан. Тактика змінилась, мета залишилась - чемпіонство

11:26 | 04 декабря 2015
4-5 грудня «Галичанка» проведе свої перші матчі після того, як команду залишив головний тренер Василь Козар. 4-5 грудня «Галичанка» проведе свої перші матчі після того, як команду залишив головний тренер Василь Козар. Чемпіонки Українки в рамках 7 туру Суперілги вдома зіграють з «Реалом». Про те, хто готує команду, які зміни відбулись у її грі та які цілі поставлені перед нею в інтерв’ю сайту Федерації гандболу України розповіла один з лідерів «Галичанки», гравець національної збірної НАТАЛІЯ САВЧИН.  

Наталія Савчин (N 2) – гравець «Галичанки» та збірної України. Фото Євгеній Кравс facebook.com/evgeny.kraws
Хто тренує «Галичанку» після того, як пішов Василь Козар?
- Зараз команду тренує Тетяна Штефан (колишня помічник Василя Корзара у тренерському штабі). Ми награємо нові комбінації, відпрацьовуємо захист. По тактиці гра дещо змінилася. Вся справа у комбінаціях. Їх, напевне, буде більше. Раніше ми переважно брали ініціативу на себе, більш обігрували, а зараз гра має бути більш командною. 
До роботи із Тетяною Штефан звикати не доводиться? 
Так,  ми вже з нею працювали два роки. Тому зараз не виникає жодних труднощів у розумінні: вона знає нас як гравців, ми її знаємо як тренера. У нас взаємоповага, тому все виходить. 

Тетяна Штефан і «Галичанка» у чемпіонському сезоні 2014/2015. Фото Т. Штефан
Чи працює з командою Віталій Надич ?
У нього робота у Львівському училищі фізичної культури і поки директор його не відпускає. 
Гравці «Галичанки» останнім часом пройшли через серію поразок у важливих матчах: у чемпіонаті від «Карпат», у Кубку ЄГФ від «Муратпаші», а також у контрольних матчах у складі збірної. Як психологічно почувається команда та чи не змінились її цілі?
Дійсно, важко постійно програвати. Моральний дух падає, разом з тим це має загартовувати. Ми сподіваємося, що вже в п’ятницю (у матчі проти миколаївського «Реалу») здобудемо першу перемогу за цей період. Керівництво ставить перед нами одну ціль – стати чемпіонами України, ми налаштовані так само. Будемо цього добиватись.   
А з приводу контрольних матчів у збірній, то Угорщина – це сильний суперник, одна з найсильніших команд Європи. У першому матчі ми морально підсіли і тому зіграли так погано, натомість другу зустріч почали вже на рівних. 
Чемпіонат України. Жіноча Суперліга. 7 тур
ГАЛИЧАНКА (Львів) – РЕАЛ (Миколаїв) Львів. СК імені Івана Франка (вул. Черемшини, 31).  4 грудня - 17:30, 5 грудня - 10:30.


Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ


Источник