Львівська "Галичанка" перемогла "Реал" у першій грі сьомого туру гандбольної Суперліги

10:56 | 05 декабря 2015
Вчора, 4 грудня, львівська «Галичанка» з рахунком 41:16 перемогла миколаївський «Реал» у першій грі 7-го туру Чемпіонату України сезону-2015/2016 гандбольної жіночої Суперліги. Вчора, 4 грудня, львівська «Галичанка» з рахунком 41:16 перемогла миколаївський «Реал» у першій грі 7-го туру Чемпіонату України сезону-2015/2016 гандбольної жіночої Суперліги.
Гандбол. Жінки. Чемпіонат України. Суперліга-2015/2016. Сьомий тур. Перша гра.
«Галичанка» (Львів) – «Реал» (Миколаїв) – 41:16 (22:10)
4 грудня. Початок – 17:30. Львів. Споркомплекс ЛНУ ім. Івана Франка.
Судді: Ірина Ткачук, Тетяна Ракітіна (обидві – Київ).
Делегат ФГУ: Дмитро Стегура.
«Галичанка»: Єлизавета Гілязетдінова, Марія Гладун – Леся Смолінг (6 голів), Олеся Парандій (6), Наталія Туркало (5), Марина Коновалова (4), Наталія Савчин (4), Анастасія Баранович (4), Мар’яна Маркевич (3), Наталія Воловник (3), Влада Косміна (2), Вікторія Сідлецька (2), Наталія Сабова (1), Софія Давидянц (1), Марія Біла, Ольга Василяка.
Тренер – Тетяна Штефан.
«Реал»: Наталія Пархоменко, Ірина Нікіфорук, Ганна Сінаєвська – Світлана Аксьонова (6), Ірина Резніченко (2), Христина Бабій (2), Олеся Донець (2), Олена Андрєєва (1), Анна Тріфонова (1), Лоліта Мостова (1), Діана Червакова (1), Анна Склярончук, Юлія Нірсоян, Майя Наімі, Людмила Гінкул.
Тренер – Андрій Портной.
7-метрові кидки (пенальті): 5 кидків / 3 реалізовано – 5 / 3.
Вилучення: Влада Косміна (двічі), Марина Коновалова – Майя Наімі, Анна Тріфонова.
Попередження: Наталія Воловник, Вікторія Сідлецька – Ірина Резніченко, Діана Червакова, Анна Тріфонова.
«Галичанки» переконливим голом на 33-й секунді у виконанні Марини Коновалової відкрили рахунок гри, натякнувши суперницям, хто дома господар. На 1-й хвилині Влада Косміна подвоїла рахунок.
На 2-й хвилині матчу гандболістка «Реалу» Анна Тріфонова спромоглася пробити голкіпера львів’янок Єлизавету Гілязетдінову. Проте гості з Миколаєва раділи недовго. На 3-й хвилині гри третій гол забила Наталія Савчин, а на 4-й хв. гандболістка «Реалу» Ірина Резніченко отримала жовту картку від суддів, а її команда – м’яч у ворота після реалізації пенальті Наталею Туркало – 1:4.
«Галичанки» методично і холоднокровно нарощували перевагу над суперницями, а вже з 16-ої хвилини гри утримували їх на відстані 9–12 м’ячів. Найбільшого піку переважання львів’янок сягнуло на 27-й хвилині – у 13 м’ячів – 20:7. У чому значна заслуга Анастасії Баранович, яка хоч спершу і «привіталася» з поперечиною, не потрапивши у ворота (23-я хвилина), проте у наступні дві хвилини реабілітувалась двома забитими голами.
Все ж, якщо вже бути повністю об’єктивними, то пріоритет львів’янок міг бути і відчутнішим. Повз ворота пробила Наталія Савчин, потім вже була ближчою до цілі, влучивши у штангу. Те саме помітили і за Наталею Туркало. Промахнулася і Вікторія Сідлецька. А на 28-й хвилині матчу Леся Смолінг взагалі примудрилася не реалізувати пенальті.
Перший тайм завершила Наталія Воловник голом у ворота «Реалу», відзначивши таким чином своє повернення у великий гандбол після значної перерви, викликаної травмою.
Команди пішли на перерву за рахунку 22:10. Найрезультативнішими у першому таймі були Марина Коновалова та Леся Смолінг з чотирма забитими м’ячами кожна. По тричі вразили «реалівські» ворота дві Наталії – Савчин та Туркало. «Дублями» відзначились Влада Косміна, Анастасія Баранович, Олеся Парандій та Наталія Воловник.
У перерві наставник «Реалу» емоцій не приховував. «Ви мене чуєте», – кричав він до своїх дівчат. А на їх ствердну відповідь махнув рукою: «Чути чуєте, а зробити не можете». А досвідчена старша воротарка команди Наталія Пархоменко пробувала зіграти на амбіціях молодших товаришок по команді: «Вас тут б’ють, а ви… Ви будете злість проявляти?!»
Проте самих амбіцій чи злості для подолання чинних чемпіонок України «реалівкам» виявилось замало, що яскраво засвідчив другий тайм матчу.
На воротах «Галичанки» Єлизавету Гілязетдінову у цій половині гри замінила Марія Гладун. Обидва голкіпера у цій грі були на висоті. А «реалівський» останній рубіж захищала Ірина Нікіфорук, яку тренер ввів у гру наприкінці першого тайму на заміну бувалої Наталії Пархоменко.
Початок тайму знову був за «галичанками» – на перших його секундах забила Наталія Савчин. Проте невдовзі Наталя не реалізувала ще один свій момент. На щастя, це стало практично останньою похибкою «галичанок»…
19 м’ячів відправили львів’янки у другій половині зустрічі у ворота суперниць, а найбільше Олеся Парандій (чотири) та Мар’яна Маркевич (три).
Натомість суперниці більше, ніж на шість м’ячів не спромоглися. Хоч треба віддати належне – і в них були гарні епізоди. Наприклад, «галичанка» Марія Гладун відбила удар від Діани Червакової, а Христина Бабій на добиванні таки загнала м’яч у ворота львів’янок (37-ма хвилина). Або коли «реалівки» перехопили м’яча у «галичанок», а їх Світлана Аксьонова завершила це голом (49-та хвилина). Чи надійний захист воріт Ганною Сінаєвською, яка вийшла замість Ірини Нікіфорук і на 52-й хвилині зуміла відбити два послідовних удари від Лесі Смолінг та Вікторії Сідлецької.
На 58-й хвилині на табло горіло 41:16. За хвилину до закінчення гри Леся Смолінг могла забити 42-ий м’яч, проте влучила у воротарку.

За матеріалами: zik.ua
Источник