Віталій Андронов: Ми у пошуках оптимального складу

10:56 | 10 декабря 2015
У коментарі до участі у турнірі у Вроцлаві (28-29 грудня) головний тренер збірної України ВІТАЛІЙ АНДРОНОВ розповів про зміни у складі національної команди та про очікування від гри нападу. У коментарі до участі у турнірі у Вроцлаві (28-29 грудня) головний тренер збірної України ВІТАЛІЙ АНДРОНОВ розповів про зміни у складі національної команди та про очікування від гри нападу.     - На Олімпійській базі в Конча-Заспі ми зберемося 24-го грудня, 25-го числа пройдемо медкомісію та проведемо одне тренування, також тренуватимемось 26-го грудня, а 27-го числа вилітаємо у Польщу. 
Наша мета відпрацювати ігрові зв’язки та боєм перевірити команду перед офіційними матчами відбору до чемпіонату світу-2017. Також хочемо перевірити, як покажуть себе у контрольних матчах два кандидати до збірної, яких не було на попередньому зборі - Денис Захаров (лівий крайній, «Мотор») та Андрій Басараб (правий крайній, ЦСКА). Обидва, я знаю, мають бажання. У нас відбуваються нормальна ротація. Ми і надалі перебуваємо у пошуку  оптимального складу з прицілом на майбутнє. 
Серед тих, кого ми теж хотіли бачити на зборі, нажаль, за станом здоров’я не буде Олександра Шевельова та Дмитра Дорощука (обидва лінійні, «Мотор»). Звичайно, перед січневими офіційними іграми у нас ще можливі певні зміни у складі. 
У попередньому матчі відбору до ЧС-2017 проти Латвії збірна України невдало зіграла у нападі. Зараз є розуміння, як покращити ефективність в атаці й передусім у грі півсередніх? 
За три дні зборів важко чомусь навчити. Ми можемо лише допомогти, підказати, вплинути психологічно на гандболістів, згадати ігрові зв’язки. Це справа півсередніх: агресивно йти на ворота й виконувати свою роботу –  забивати голи. Зараз у нас є нагода поїхати, пограти разом проти сильного суперника, відчути один одного. Іншого рецепта ніж ігри немає. У матчі Ліги чемпіонів «Мотор» - «Скьєрн» Станіслав Жуков (лівий півсередній, «Мотор»)вийшов у нападі і зробив роботу півсереднього. Коли ж почали на нього виходити, він зіграв двійку з Шевельовим. Жуков  показав, що потенціал у нього є, бракує лише ігрової практики. То й же Максим Карамишев (лівий півсередній, ЗТР). У чемпіонаті напружених ігор поки немає, з єврокубку ЗТР вилетів вже на першому ж етапі. Звичайно, в таких умовах гравцям важко перебувати в тонусі. Це і ми намагаємося компенсувати у контрольних матчах.      
Коли команда збереться перед січневими матчами відбору до ЧС-2017?
Зберемося на базі в Конча-Заспі третього січня.  

Збір національної команди у листопаді. У центрі – Станіслав Жуков та Андрій Акименко. Фото С. Цукіло
Міжнародний турнір чотирьох збірних у Вроцлаві (Польща)
28 грудня  УКРАЇНА – Польща  Чехія – Іран 
29 грудня  Матч за третє місце  Фінал   
Склад збірної України
Голкіпери: Ігор Чуприна (Tatran, Словаччина), Вадим Бражник (Dunarea Calarasi, Румунія).
Розігруючі: Олександр Тільте (ЗТР), Едуард Клюйко ("СКІФ Краснодар", Росія). 
Ліві півсередні: В’ячеслав Садовий (Tatran, Словаччина), Станіслав Жуков ("Мотор"), Максим Карамишев (ЗТР).    
Праві півсередні: Юрій Маньковський (Ankaraspor, Туреччина), Роман Чичикало ("Локомотив-Польот", Росія), Олексій Ганчев (ЗТР).
Лінійні: Роман Северин (ЗТР), Дмитро Тютюнник (ЦСКА).  
Ліві крайні: Захар Денисов ("Мотор"), Євген Константинов (ЗТР). 
Праві крайні: Андрій Акименко (ЗТР), Андрій Басараб (ЦСКА).
Головний тренер - Віталій Андронов  
Турнір у Вроцлаві для збірної України стане етапом підготовки до січневих матчів відбору до чемпіонату світу-2017.
Останні матчі кваліфікаційного турніру до чемпіонату світу-2017   7 січня УКРАЇНА — Греція (Київ. Палац спорту);  10 січня Греція — УКРАЇНА;   14 січня УКРАЇНА — Кіпр (Київ. Палац спорту);  17 січня Латвія — УКРАЇНА.  
Після 2-х турів в нашій кваліфікаційній групі з 4-ма очками лідирує Латвія. Україна — на 2-му місці.
Сергей ЦУКИЛО ФЕДЕРАЦИЯ ГАНДБОЛА УКРАИНЫ

Источник