«Галичанка» вдруге перемогла «Спартак» у 6-му турі гандбольної Суперліги

16:26 | 13 декабря 2015
Гандбол. Гандбол. Жінки. Чемпіонат України. Суперліга-2015/2016. Шостий тур. Друга гра
«Спартак» (Київ) – «Галичанка» (Львів) – 18:39 (11:19)
12 грудня. Початок – 15:00. Бровари. Спорткомплекс БВУФК.
Судді: Олена Кавєріна, Марина Дуплій (обидві Запоріжжя).
Делегат ФГУ: Олександр Людовік (Київ).
«Спартак»: Дарія Тарасенко, Ольга Михайленко – Олена Рудько (8 / 2 з пенальті), Вікторія Харламова (4), Людмила Білошицька (3), Олександра Фурманець (1), Христина Мєркушева (1), Владлена Рибкіна (1), Тетяна Шидивар, Маргарита Бреус, Ганна Козаєва.
Тренери: Майя Карбунар, Костянтин Порадник.
«Галичанка»: Єлизавета Гілязетдінова, Марія Гладун – Леся Смолінг (6 / 2 з пенальті), Наталія Савчин (6), Вікторія Сідлецька (5), Марина Коновалова (5), Анастасія Баранович (4), Наталія Туркало (3 / 1), Наталія Воловник (3), Влада Косміна (3), Олеся Парандій (1), Наталія Сабова (1), Марія Біла (1), Ольга Василяка (1), Мар’яна Маркевич, Софія Давидянц.
Тренер: Тетяна Штефан.
7-метрові кидки (пенальті): 2 кидки / 2 реалізовано – 4 / 3 (не влучила Леся Смолінг).
Вилучення: Олександра Фурманець – Анастасія Баранович, Софія Давидянц, Вікторія Сідлецька.
Попередження: Вікторія Харламова, Маргарита Бреус, Владлена Рибкіна – Наталія Сабова, Мар’яна Маркевич, Наталія Туркало.
Подібно до першої гри, рахунок знову відкрили на 2-ій хвилині «галичанки» – спершу Влада Косміна, а за хвилину і Марина Коновалова пробили голкіпера «Спартака». І лише на 4-ій хвилині Олена Рудько розпечатала ворота львів’янок.
На 4-ій та 5-ій хвилинах Марина Коновалова і Наталія Савчин звели нанівець старання Рудько, встановивши перевагу 4:1 на користь «Галичанки».
На реалізований Рудько семиметровий штрафний на 6-ій хвилині Леся Смолінг так само відповіла забитим пенальті (7 хв.), а Наталія Савчин та Олеся Парандій ще більше віддалили «спартаківок» – 7:2 (12 хв.).
На 13-ій хвилині Людмила Білошицька закинула третій гол у ворота «галичанок». Львів’янки взяли тайм-аут, після якого просто таки щохвилинно (з 15 до 21-ої хв.) результативно бомбардирували ворота «Спартака» (Леся Смолінг (двічі), Марина Коновалова, Анастасія Баранович, Наталія Туркало, Вікторія Сідлецька, Наталія Савчин).
І знову та сама Олена Рудько зробила спробу хоч трохи наздогнати львів’янок, двічі забивши голи – 14:5.
Старання Рудько збадьорили її команду і в останні дев’ять хвилин першого тайму «спартаківки» у сумі загнали на один м’яч більше, ніж «галичанки». Львів’янки за цей час закинули п’ять м’ячів, а «спартаківки» – шість. На користь «Галичанки» реалізували пенальті Наталія Туркало та Леся Смолінг, забили Наталія Савчин, Вікторія Сідлецька і знову Леся Смолінг, за «Спартак» у ціль влучили Олена Рудько (чотири рази, в тому числі один з пенальті), а також Людмила Білошицька та Вікторія Харламова.
Проте «Галичанка» була вже надто недосяжна – 19:11 – з таким рахунком команди пішли на перерву.
Другий тайм розпочався голом киянки Людмили Білошицької, однак «галичанки» швидко охолодили запал суперниць і у наступні 13 хвилини гри повністю господарювали на майданчику. 12 голів за цей час «подарували» воротарці «Спартака», натомість голкіпер «Галичанки» стійко відбила усі напади на свої ворота, не давши киянкам відзначитися навіть одним голом. На 44-ій хвилині гри перевага львів’янок встановилася більш ніж переконлива – 31:12.
Столичним гандболісткам врешті таки вдалося підібрати ключ до гри львів’янок і у наступну десятихвилинку матчу боротьба йшла на рівних – по п’ять голів забили гандболістки обох команд. Втім рахунок 56-ої хвилини гри 36:17 неспростовно засвідчив перемогу «Галичанки»
Та, певно, тренер львів’янок хотіла для своєї команди максимально переконливого тріумфу і взяла тайм-аут. Після чого на гол «спартаківки» Владлени Рибкіної «галичанки» відповіли двома у виконанні Лесі Смолінг та Ольги Василяки, а Анастасія Баранович на останній хвилині гри забила ще одного м’яча, чим поставила переможну крапку у цьому протистоянні.
39:18 – результат другого матчу і наші оплески його переможницям – львівським «галичанкам», які просто таки блискуче зіграли, ще й в гостях у суперниць. До того ж практично кожна гандболістка «Галичанки» залишила принаймні по одному м’ячу у воротах «Спартака».
Кращими бомбардирами 6-го туру стали львів’янка Леся Смолінг та киянка Олена Рудько, які забили по 14 м’ячів. Серед «галичанок» слід відзначити ще й Наталію Савчин (12 голів) та Марину Коновалову (9).
zik.ua

Источник