Валерій Мельник: "Ключовою стала гра в захисті"

08:12 | 15 декабря 2015
      Головний тренер львівського КДЮСШ-ЛДУФК-«Політехнік» ВАЛЕРІЙ МЕЛЬНИК дав коментар сайту Федерації гандболу України щодо сенсаційної перемоги львів’ян у Суперлізі над «ZTR-Буревісником», а також розповів про роль в команді ветерана тренерського цеху України  Віктора Кужави.     

Перемога в повторному матчі над «ZTR-Буревісником» (23:20) здивувала тим більш, що першу гру Ваша команда програла господарям з розгромним рахунком 16:34… 

 У першому матчі у нас взагалі нічого не виходило. Ми прибули до Запоріжжя тільки за три з половиною години до гри і команда однозначно була несвіжою. Двоє наших гандболістів травмувались і на ігри проти «ZTR-Буревісник» ми привезли тільки 8 польових гравців. Втім перед другим матчем команда зробила висновки. Гравці поспілкувалися між собою і психологічно зібрались на боротьбу. Можливо, суперник, після перемоги в першому матчі, сподівався, що і в другому поєдинку буде те ж саме. 

Ключовим моментом стала наша вдала гра в захисті. В обороні ми використовуємо звичайні 6-0. Але всі гравці чітко знають свої функції, знають, що вони мають робити в залежності від ситуації. Так, не все виходить добре, але головне, що вони починають дотримуватись цієї схеми, усвідомлювати її.  

 Не буду виділяти нікого з гравців, хоч, наприклад, Тимофій Тільненко закинув 13 м’ячів і став лідером у снайперському заліку Суперліги. Вся команда чудово відпрацювала в захисті. В нападі ми грали по ситуації, оперативно реагували на будь-які зміни і це також вдавалось нам дуже добре. Звісно, цей успіх додав нам впевненості. Ми закріпились на шостому місці чемпіонату і хлопці відчувають, що вони можуть боротися.

Попереду у нас дві гри проти ЗТР в Запоріжжі 18-19 грудня. Тут жодних радужних планів ми не маємо. Усвідомлюємо різницю в класі, але будемо боротися і виконувати свої завдання.

 Яку роль в клубі КДЮСШ-ЛДУФК-«Політехнік» зараз виконує Віктор Миколайович Кужава?

 Віктору Миколайовичу наступного року виповниться 75 років. Він у львівському  гандболі с початку 1960-х. Це та людина, навколо якої створювався львівський СКА. Віктор Кужава це також мій тренер, який мене навчив грати в гандбол. Наразі ми разом з ним працюємо з командою. Єдине, що він не їздить на гостьові ігри, адже це далекі поїздки. Що стосується тренувального процесу, то ми все обговорюємо і находимо спільне рішення. Я дуже багато в нього беру.

 

Сергій ЦУКІЛО

ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ фото ГК"ZTR"  





Источник