Міністерство поставило Федерації гандболу України оцінку «добре»

13:41 | 16 декабря 2015
У Міністерстві молоді та спорту України відбувся щорічний звіт держтренера з гандболу, Федерації гандболу України та головних тренерів національних збірних. У Міністерстві молоді та спорту України відбувся щорічний звіт держтренера з гандболу, Федерації гандболу України та головних тренерів національних збірних. Про підсумки звіту сайту ФГУ розповів Голова комітету з організації та проведення змагань ФГУ ЄВГЕН ПЕТРУШЕВСЬКИЙ.     


«Такий звіт перед спеціальною комісією проходять всі федерації з олімпійських видів спорту. Звітуємо про нашу роботу упродовж року. Так державний тренер з гандболу Олександр Чайченко розповів про кількість дітей, молоді та дорослих, які займаються гандболом в Україні, про кількість тренерів, про проблеми нашого виду спорту і його потреби. 
ФГУ у своєму звіті донесло комісії, що Федерація у порівнянні з минулим роком зробила певний крок вперед. Після того як були прибрані штучні обмеження, у рази збільшилась кількість команд у Дитячій лізі. Зараз Федерація веде переговори про експеримент із проведення уроків з міні-гандболу в чотирьох загальноосвітніх школах. Міні-гандбол розрахований на дітей від 7 до 13 років, а ті спортзали, які є в більшості шкіл, чудово підходять для цієї гри. Зараз ми ведемо роботу намагаємось по закупці спеціальних м’ячів для міні гандболу також роздамо ворота, сітки, методичні посібники для тренерів. За півроку підіб’ємо після початку експерименту підіб’ємо підсумки, зробимо аналіз і будемо працювати над подальшим розповсюдженням уроку міні-гандболу в школах України. 


Очікуємо на старт Студентської ліги чемпіонату України. Це дуже важливий проект, якого не було за 24 років незалежності України. 
Також прозвітували головний тренер жіночої збірної Борис Петровський та головний тренер чоловічої збірної Віталій Андронов. Вони пояснили об’єктивні причини результатів національних команд. Звичайно, через відсутність хороших результатів у виступах збірних відчувається тиск. У нас є проблеми з обмеженим фінансуванням, з формуванням складу, а також і суто ігрові проблеми: перші тайми ми граємо непогано, проте у других чомусь поступаємось. 
Комісія Міністерства оцінила нашу роботу як хорошу. 
Наш бюджет на наступний рік ще формується. Розраховуємо отримати більше ніж в цьому році. Тих коштів, які виділяються країною, не завжди вистачає, хоча ми всі питання закрили. Боргів у Федерації немає. Якщо будуть кошти, зможемо забезпечити для збірних виступи на додаткових турнірах. Наступного року гратимуть і кадетська, і молодіжна, і національні збірні. Витрати будуть чималі. Ціни ростуть швидко, інфляція з’їдає бюджет. 


На цей рік у нас був бюджет у розмірі 4,94 млн гривень. Це фінансування на весь український гандбол. Все, що ми проводимо, враховується в цьому бюджеті: «Стрімкий м’яч», Дитяча ліга, Вища Ліга, Суперліга, підготовка та виступи кадетських, молодіжних та національних збірних.
Витрати, нажаль, і надалі зростають. Якщо раніше оренда київського Палацу спорту коштувала 100 тисяч гривень на день, то тепер вона зросла до 130 тисяч гривень. Наприклад, проведення січневих матчів чоловічої збірної у Палаці спорту обійдеться не менш ніж 400 тисяч гривень за гру. Окрім оренди, це ще покриття майданчику та його укладка, освітлення, звук, проживання та харчування суддів, проведення збору для збірної на Олімпійській базі в Конча-Заспі». 


Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ 
Источник