Президент ФГУ: Маємо докласти всіх зусиль, щоб наші жіноча та чоловіча збірні вийшли з відбірних груп

14:56 | 18 декабря 2015
Президент Федерації гандболу України АНДРІЙ МЕЛЬНИК у коментарі для сайту ФГУ підбив підсумки 2015 року та розповів про напрямки подальшої роботи. Президент Федерації гандболу України АНДРІЙ МЕЛЬНИК у коментарі для сайту ФГУ підбив підсумки 2015 року та розповів про напрямки подальшої роботи.     «Робимо акцент на масовість»
«Найголовнішим у 2014 році, у тій складній ситуації, яка склалась в Україні, було взагалі зберегти гандбол. Гадаю, у нас це виходить. Більше того, ми ще й розвиваємося, культивуємо гандбол, просуваємо його у маси.  Сподіваюсь, ще цього року ми запустимо урок зі міні-гандболу у школах. Це буде перший етап, ми почнемо з чотирьох  шкіл і будемо далі розвивати цей проект. Серед інших важливих напрямків у роботі - Студентська ліга. Підтримка усіх сторін у нас вже є. Робимо акцент на масовість. Чим більше дітей будуть займатись, тим більш здоровою буде країна й тим вищими будуть шанси знайти ту зірку, яка засяє в українському гандболі». 

Фото ternopoliany.te
«Маємо докласти всіх зусиль, щоб з підгруп вийшли і жіноча, і чоловіча збірні»
Є, звичайно, складні моменти. Якщо говорити про професіональний гандбол, то маємо проблеми із національними жіночою та чоловічою збірними. Труднощі пов’язані зі зміною поколінь. Пішли ті гравці, на яких упродовж довгого часу будувалась збірна. Вони пішли за власним бажанням. Молодь, яка їх замінила, ще не зовсім готова, але у молоді є бажання, є іскра, з якої запалає вогонь. Потрібне лише працездатність і якомога більша кількість ігор, щоб накатувати ці команди.  У нас є гандболісти, які можуть стати новими лідерами. Порадував Олександр Тільте, чудово зіграв наш воротар Ігор Чуприна, якого, напевне, тепер знають в усій Європі. 

Національна чоловіча збірна України 
Передусім засмучує домашня поразка нашої чоловічої збірної від Латвії (відбір до чемпіонату світу 2017) та програш на своєму майданчику жіночої збірної України збірній Чехії (відбір до чемпіонату Європи-2016). Зараз я не буду наголошувати на тому, хто винуватий. Маємо те, що маємо. Тепер потрібно докласти всіх зусиль, аби з підгрупи вийшли і жіноча, і  чоловіча збірні. Для цього зараз будемо збирати Президії  Федерації та тренерські ради, можливо, переглядати деякі позиції, щоб залучати гравців з європейських чемпіонатів, яких не залучали раніше і які могли б посилити нашу гру.

Збірна України  - переможець Кубка Турчина-2015
«Доб’юсь того, щоб була побудована якісна арена на 3-4 тисячі глядачів» 
Січневі ігри чоловічої збірної (відбір до чемпіонату світу 2017) будемо грати в київському Палаці спорту. Для будь-якого виду важливо проводити ігри на якісній арені, щоб були комфортні умови для гравців та вболівальників і хороша картинка для телебачення. Упродовж п’яти років я добиваюсь можливості побудувати спортивний комплекс. Рук не опускаю і, впевнений, доб’юсь того, щоб така арена була побудована. Нехай це буде під Києвом, але якісна зала хорошого рівня на 3-4 тисячі глядачів має бути.  Повірте, цим питанням я дуже сильно займаюсь. 

Фото С. Цукіло
«Слід припинити з’ясовувати стосунки»
Всім нам, хто займається розвитком гандболу, слід припинити з’ясовувати стосунки один з одним, а натомість об’єднати зусилля на шляху до спільної цілі – це масовість гандболу та досягнення результатів на світовому рівні. Потрібно домовлятись та знаходити компроміси. 
Сергій ЦУКІЛО Федерація гандболу України        
Источник