В Києві відбулась 5-а ювілейна церемонія «Спортивне сузір’я України»

21:26 | 18 декабря 2015
Сьогодні в «Залі чемпіонів» Національного спортивного комплексу «Олімпійський» за ініціативи Міністерства молоді та спорту і Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» відбулась 5-а ювілейна церемонія «Спортивне сузір'я України», яка зібрала спортивну еліту та молоду надію українського спорту. Сьогодні в «Залі чемпіонів» Національного спортивного комплексу «Олімпійський» за ініціативи Міністерства молоді та спорту і Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» відбулась 5-а ювілейна церемонія «Спортивне сузір'я України», яка зібрала спортивну еліту та молоду надію українського спорту.
Учасників заходу вітали президент НОК України Сергій Бубка, Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Микола Величкович, президенти Національного комітету спорту інвалідів Валерій Сушкевич та Спортивного комітету Ілля Шевляк, президент Європейської асоціації легкої атлетики Свейн Арне Хансен.
Сергій Бубка привітав присутніх з нагоди 25-ї річниці Національного олімпійського комітету України: «Хочу подякувати усім спортсменам, тренерам, фахівцям та спеціалістам, усім суб'єктам олімпійського руху, ветеранам спорту, меценатам та партнерам, представникам засобів масової інформації та усім прихильникам спорту в нашій країні за ці насичені, продуктивні та історичні 25 років!».


Головний олімпієць країни також наголосив, що незважаючи на непрості часи для нашої країни та попри усі труднощі, в цьому році українські спортсмени впевнено продовжили славні традиції вітчизняного спорту. На чемпіонатах світу в олімпійських номерах програми українці здобули 19 медалей, з чемпіонатів Європи привезли 33 нагороди. На перших в історії Європейських іграх в Баку наша команда виборола 46 медалей, 8 з яких найвищого ґатунку. «Ці досягнення заслуговують високої оцінки та похвали, адже саме на честь наших атлетів лунає український гімн та підіймається національний прапор по всьому світу. Вже зовсім скоро на нас чекають зимові Юнацькі Олімпійські ігри в Ліллехаммері, а влітку – Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро, де наші спортсмени писатимуть нову олімпійську історію», - відзначив Сергій Бубка.


Під час церемонії «Спортивне сузір'я України» нагородами в різних номінаціях були відзначені спортсмени, тренери та спортивні організатори. Зокрема, нагорода «Один за всіх і всі за одного» присуджена команді збірній України з фехтування на шпагах, чемпіони світу Богдан Нікішин, Анатолій Герей, Максим Хворост та Дмитро Карюченко. Нагородами «Світове визнання» з літніх та зимових видів спорту відзначені відповідно Олімпійська чемпіонка та призерка Олімпійських ігор, чемпіонка Європи-2015 з кульової стрільби Олені Костевич і Олімпійська чемпіонка, чемпіонка світу-2015 з біатлону Валентина Семеренко. В номінації «Тріумф року в олімпійських видах спорту» нагороду отримав чемпіон світу з греко-римської боротьби Жан Беленюк.
Нагороди з рук очільника Олімпійського комітету з нагоди 25-річчя НОК отримали спортивні фахівці різних суб'єктів олімпійського руху: представники національних федерацій, фізкультурно-спортивних товариств, Спортивного комітету та Національного комітету спорту інвалідів. noc-ukr.org
Источник