БВУФК захоплює лідерство у Вищі лізі. Екс-чемпіон Суперліги «Портовик» - другий.

18:41 | 20 декабря 2015
Стартував чемпіонат України серед чоловічих команд Вищої ліги. Стартував чемпіонат України серед чоловічих команд Вищої ліги. Матчі першого з’їзного туру з 17 по 21 грудня проходять у залі Броварського Вищого училища фізичної культури. Команда БВУФК сповна скористалась статусом господаря і в своїх перших трьох поєдинках здобула три перемоги, зокрема і в драматичному недільному матчі проти «Портовика», чиє відродження та заявка на участь у Вищій лізі надало турніру особливої інтриги. 

Головному тренеру «Портовика» Олегу Сичу та директору клубу Сергію Гордієнко є про що згадати разом з Артемом Козакевичем та Денисом Захаровим, зараз гравцями «Мотора», а в минулому гандболістами  «Портовика», часів, коли ця команда була серед найсильніших в Україні. Фото С. Цукіло   
Усього  у Вищій лізі беруть участь шість команд: БВУФК (Бровари), «Портовик» (Южний), «Тернопіль», КСЛІ-ЦСКА (Київ) та «Енергетик-НАЄК» (Нетішин).
Турнір пройде в шість з’їзних турів. Кожна команда прийматиме по одному туру. Останній з них пройде у Києві. Другий тур в кінці лютого 2016 року відбудеться в Южному. 
Переможець Вищої ліги сезону 2015/2016 отримає право підвищитись у класі і стати учасником Суперліги, де замінить команду, що стане найгіршою в еліті за підсумками поточного сезону. 
Вища ліга. 1 тур. Бровари    17 грудня   «Портовик» – КСЛІ-ЦСКА 37:21 БВУФК – «Тернопіль» 39:29
18 грудня   КСЛІ-ЦСКА – «Енергетик-НАЄК» 29:32 «Тернопіль» – «Портовик» 27:41
19 грудня   «Портовик» – Енергетик – НАЄК 41:24 КСЛІ-ЦСКА – «Тернопіль» 33:34 «Енергетик-НАЄК» – БВУФК 26:31
20 грудня   БВУФК – «Портовик» 29:27 «Енергетик-НАЄК» – «Тернопіль» 25:32
21 грудня   БВУФК – КСЛІ-ЦСКА


ВОЛОДИМИР КОВАЛЬЧУК, головний тренер команди БВУФК:  Те, що стартувала Вища ліга – це великий плюс.  За першим туром можу сказати, що ми маємо непоганий рівень. Окрім Києва, Броварів, Южного, хороші хлопці є також і в «Тернополі», і в «Енергетику». Ще рік-два сумлінної роботи і рівень може стати ще вищим. Завдання нашої команди – участь і підвищення майстерності. Склад БВУФК - це хлопці 1999 та 2000 років народження, а також п’ять ветеранів, гравців колишньої команди Суперліги «Будівельника»: Сергій Коваленко, Олексій Шпак, Олександр Купченко, Сергій Кульчицький та Віктор Горбаха. Саме ветерани зіграли одну з вирішальних ролей в матчі проти «Портовика» (29:27 переміг БВУФК). 13 голів закинув Купченко, у воротах надійно відіграв Горбаха. Ми тренуємось 8-9 разів на тиждень Поки команду повністю фінансує Броварське училище, але з нового року обіцяє також допомогти міська влада Броварів.  Вважаю, що фаворитом Вищої ліги буде «Портовик». У них фінансування стабільне, ведеться робота і вони, напевне, ще будуть посилюватися.      
ОЛЕГ СИЧ, головний тренер ГК «Портовик»:

Олег Сич приводив «Портовик» до золота в Суперлізі, а тепер відбудовує южненську команду. Фото С. Цукіло
Хотілось, звичайно, посісти перше місце за підсумками туру у Броварах, але нашим молодим хлопцям не вистачило досвіду у матчі проти БВУФК. Втім, головне для нас, що ми знову граємо, ми живемо гандболом і показуємо, що гандбол залишився у Южному. Через проблеми з фінансуванням наша команда розпалась в вересні 2014 року. У серпні 2015-го ми прийняли рішення відродити «Портовик». Тренуємось з вересня. Більшість гравців «Портовика» є вихованцями нашої ДЮСШ. Я не можу назвати нашу команду професійною. Кілька хлопців ще вчаться в 11 класі, дехто суміщає гандбол з іншою роботою. Фінансування дозволяє нам проводити по одному тренуванню на день. Всього п’ять тренувань на тиждень. Раніше у нас були великі завдання («Портовик» вигравав золото Суперліги у сезоні 2005/2006, а також 12 разів брав срібні та бронзові медалі), зараз ми починаємо з малого. Наше відродження має дати поштовх для розвитку гандболу в місті. Чи ставимо завдання повернутись у Суперлігу? Це питання не тільки результату, але й фінансування. Нам в цьому плані ще потрібно розвиватись.     

Розминка гандболістів ГК «Портовик»
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник