«У Северина є все, щоб вирости у першокласного гравця» - тренер збірної України

08:56 | 26 декабря 2015
Збірна України на Олімпійській базі в Конча-Заспі готується до участі на міжнародному турнірі у Вроцлаві (28-29 грудня). Збірна України на Олімпійській базі в Конча-Заспі готується до участі на міжнародному турнірі у Вроцлаві (28-29 грудня). Про стан команди та про складну ситуацію з лінійними сайту Федерації гандболу України розповів головний тренер національної команди ВІТАЛІЙ АНДРОНОВ
Після травми Дмитра Тютюнника в збірній залишився тільки один лінійний - Роман Северин. Які ігрові якості цього молодого гандболіста варто відзначити?
Я його називаю вбивця з обличчям дитини. Це хороший  гравець. Він старається, працює.  У нього є всі дані, щоб він виріс у першокласного гравця  - і зріст, і бажання, і головне – розуміння, для чого він знаходиться на майданчику і якою є роль лінійного. В захисті  йому ще не вистачає досвіду. Але для свого віку він дуже цупкий і в ті хвилини, які він отримує, він дуже старається. Звичайно, дуже погано, що він залишився один. Якщо з ним щось станеться, ми залишимося без лінійного. Тоді будемо награвати інших гравців у лінії. Того ж Юру Маньковського, у нього невеликий досвід, чи Захара Денисова. Будемо пробувати, безвихідних положень не буває. 

За відсутності Шевельова і Дорощука та травми Тютюнника 20-річний гравець ZTR Роман Северин залишився єдиним лінійним у збірній  
В якому стані перебувають гравці збірної?
 В цілому все добре. Настрій, я бачу, у них нормальний, фізичний стан теж. В клубах вони працювали, тренувались. Але ми і не робимо на зборах акцент на фізичну підготовку. Ми відпрацьовуємо наші комбінації, згадуємо взаємодію. 
Міжнародний турнір чотирьох збірних у Вроцлаві (Польща)  
28 грудня    УКРАЇНА – Польща    Чехія – Іран   
29 грудня    Матч за третє місце    Фінал     
Склад збірної України:   
Голкіпери: Ігор Чуприна (Tatran, Словаччина), Вадим Бражник (Dunarea Calarasi, Румунія).  
Розігруючі: Олександр Тільте (ЗТР), Едуард Клюйко ("СКІФ Краснодар", Росія).   
Ліві півсередні: В’ячеслав Садовий (Tatran, Словаччина), Станіслав Жуков ("Мотор"), Максим Карамишев (ЗТР).      
Праві півсередні: Юрій Маньковський (Ankaraspor, Туреччина), Роман Чичикало ("Локомотив-Польот", Росія), Олексій Ганчев (ЗТР).  
Лінійні: Роман Северин (ЗТР).    
Ліві крайні: Захар Денисов ("Мотор"), Євген Константинов (ЗТР).   
Праві крайні: Андрій Акименко (ЗТР), Андрій Басараб (ЦСКА).  
Головний тренер - Віталій Андронов      
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник