«Галичанка» розгромила «Економ-Універ» і в другому матчі 8-го туру гандбольної Суперліги

09:41 | 27 декабря 2015
Вчора, 26 грудня, львівська «Галичанка» у гостях з рахунком 35:15 перемогла тернопільський «Економ-університет» і в другій грі 8-го туру Чемпіонату України гандбольної жіночої Суперліги сезону-15/16. Вчора, 26 грудня, львівська «Галичанка» у гостях з рахунком 35:15 перемогла тернопільський «Економ-університет» і в другій грі 8-го туру Чемпіонату України гандбольної жіночої Суперліги сезону-15/16. Нагадаємо, у п’ятницю, в першому матчі цього туру, також значно переважили львів’янки – 31:13.
Гандбол. Жінки. Чемпіонат України. Суперліга-2015/2016. Восьмий тур. Друга гра
«Економ-Універ» (Тернопіль) – «Галичанка» (Львів) – 15:35 (6:14)
Судді: Олександр Ківерник (Чернівці), Олександр Голіков (Одеса)
Делегат ФГУ: Володимир Новосад (Луцьк)
«Економ-Універ»: Валентина Маркова, Іванна Гунько – Ольга Шуста (1 гол), Юлія Мадрі, Уляна Сас, Наталія Дідик (1), Валерія Арбузова (4), Людмила Дацюк, Надія Євтіхова, Христина Андрусишин (2), Тетяна Брага, Анна Лопушинська (4), Ілона Гайкова (2), Ірина Кіляр, Олександра Шиптицька (1).
Тренер: Андрій Верцімага.
«Галичанка»: Єлизавета Гілязетдінова, Марія Гладун – Марина Коновалова (8), Наталія Стрюкова (7), Наталія Туркало, Софія Давидянц (2), Тетяна Поляк (1), Влада Косміна, Наталія Савчин (3), Мар’яна Маркевич, Леся Смолінг (2), Анастасія Баранович (7), Наталія Воловник (2), Олеся Парандій (1), Наталія Сабова, Вікторія Сідлецька (2).
Тренер: Тетяна Штефан.
7-метрові кидки (пенальті): 3 кидки / 2 реалізовано (двічі забила Ілона Гайкова; не забила Валерія Арбузова) – 1 / 1 (Тетяна Поляк).
Вилучення: Уляна Сас – Наталія Воловник, Леся Смолінг, Вікторія Сідлецька.
Попередження: Анна Лопушинська, Ірина Кіляр – Влада Косміна, Наталія Савчин, Олеся Парандій
Тернополянки на початку матчу показали, що спробують принаймні не програти з таким відривом, як у попередній грі. І дійсно достатньо довго не давали «галичанкам» відкрити рахунок. Ще й намагалися зробити це першими, однак Валерія Арбузова не зуміла використати шанс і не реалізувала семиметровий на 3-ій хв.
А вже з 5-ої хвилині необхідного темпу набрали «галичанки», відкрили рахунок (Марина Коновалова) і почали щохвилинно вражати ворота «Економ-Універу». Це нескінченне бомбардирування воріт тернополянка Ілона Гайкова зуміла перервати лише раз – на 9-ій хвилині, забивши з пенальті. Тож тернополянки лише відкрили рахунок, а в актив львів’янок вже було записано шість голів: чотири з яких закинула Марина Коновалова, два – Наталія Савчин.
Тільки гандболістки ТНЕУ почали наздоганяти «Галичанку», забивши двічі поспіль на 13-ій та 14-ій хв. (Олександра Шиптицька та Христина Андрусишин) – 3:6, тут же на 14-ій та 15-ій хв. львів’янки Олеся Парандій та Наталія Савчин знову віддалили суперниць – 3:8.
І вже до 29-ої хв. тайму лиш два м’ячі (від Валерії Арбузової та Анни Лопушинської) не відбила львівська воротарка, а тернопільському голкіперу довелося витягнути зі своєї сіти аж цілих шість – 5:14. Особливо серед «галичанок» в ударі була Анастасія Баранович, яка чотири рази влучала у ціль.
За хвилину до закінчення тайму «Галичанка» отримала штрафний і Гайкова Ілона його реалізувала – 6:14. З таким рахунком команди пішли на перерву.
Початок другого тайму був повністю за «галичанками»: на три голи від Софії Давидянц (2) та Наталії Стрюкової ТНЕУ відповіло лише одним у виконанні Дідик Наталії.
За подібним сценарієм три м’ячі у свої ворота від Анастасії Баранович (2) та Наталії Стрюкало ТНЕУ парирувало лиш голом Валерії Арбузової.
На 40-ій хвилині гри «галичанки» вже відірвалися на 12-ть м’ячів – 8:20.
Львів’янки продовжували нарощувати перевагу і вже з 47-ої до 57-ої хвилини гри майже постійно тримали суперниць на відстані п’ятнадцяти м’ячів. 15:30 на користь львів’янок горіло на табло на 57-ій хвилині.
Від такого рахунку «Галичанки» явно впіймали кураж і за останню чотирихвилинку гри «доплюсували» тернополянкам ще п’ять голів, два з яких за хвилину до фінальної сирени забили Вікторія Сідлецька та Марина Коновалова – 15:35.
Найрезультативнішою у складі «Галичанки» за підсумками двох ігор стала Марина Коновалова з сімнадцятьма закинутими м’ячами (9 у першій грі, та 8 у другій). А в другому матчі явно порадували Тетяну Штефан – тренера «Галичанки» – Наталія Стрюкова та Анастасія Баранович, кожна з яких відзначилась сімома голами.
Наталія Васьо, для IA ZIK.
Источник