Тетяна Штефан: «Ми знову рвемося до бою!»

11:41 | 12 января 2016
Гандболістки львівської  «Галичанки» після невеличких канікул повернулися з домівок до Львова і з новими силами та бадьорим настроєм розпочали тренування. Гандболістки львівської  «Галичанки» після невеличких канікул повернулися з домівок до Львова і з новими силами та бадьорим настроєм розпочали тренування. Про командні  завдання та нагальні плани на січень 2016 року розповіла тренер «Галичанки» Тетяна Штефан.
- Зробили дівчатам невеличку новорічно-різдвяну відпустку, щоб вони могли з’їздити додому до батьків, зустріти свята  зі своїми рідними. Дівчаткам треба було відпочити не лише від тренувального процесу, але й одна від одної, адже не лише на ігровому майданчику постійно разом, ще й живуть поруч в гуртожитку. А вже вчора, 11 січня, ми усі вийшли з канікул – відпочили, скучили одна за одною і знову рвемося до бою.  Тож одразу без зволікань розпочали тренування. 
Традиційно тренуватимемось щодня двічі. Упродовж двох тижнів більше зосередимось на фізичній підготовці,  тому на вранішньому тренуванні  вдосконалюватимемо фізичну форму, в тому числі займатимемось у тренажерному залі, а вже на вечірньому тренуванні   працюватимемо з м’ячами та гратимемо у гандбол.  Насамперед необхідно закцентуватися на «фізиці», а вже потім на перший план поставимо  техніко-тактичну підготовку та власне саму гру - таке моє тренерське бачення.
- Ігри наступних турів чемпіонату України відбудуться лише у лютому, тож чи зіграєте у січні  на якихось змаганнях, а не лише на тренуваннях?
- Ігрова практика нам дуже потрібна, адже у лютому ми у рамках 9 та 10 турів чемпіонату України жіночої Суперліги граємо з  двома сильними командами:  спершу з минулорічними бронзовими призерками Суперліги херсонською «Дніпрянкою», а потім з нашими найпринциповішими суперницями у боротьбі за золоті медалі – ужгородськими «Карпатами». Тому зараз пробуємо домовитись з якоюсь країною та організувати міжнародний турнір,  де б мої дівчата могли зіграти наприкінці січня-початку лютого. 
- З якими країнами ведете перемовини про організацію такого турніру?
- Нам легше було б організувати турнір разом з поляками. Проте польські гандболістки зараз дуже зайняті.  Адже в грудні 2015р. брали участь у чемпіонаті світу, тому мали перерву у чемпіонаті Польщі, а тепер наздоганяють: двічі на тиждень (у середу та суботу) грають свою національну першість. Тож їм поки не до нас.  Та й при такому їхньому розкладі більше одного матчу з полячками не вийде провести. Мене це також не влаштовує – якщо вже змагатися, то хоча б дві-три гри у рамках турніру. Тому залишились або білоруси, або ще ведемо перемовини зі словацьким містом Міхаловце.
- Чи всі гандболістки «Галичанки» у доброму здоров’ї розпочали 2016 рік? Особливо цікавить, як себе почуває Анастасія Дорожівська,  якій восени 2015 року у Туреччині на іграх Єврокубку зламали руку?
- Дякувати Богу, всі живі-здорові. А Настя розпочала тренуватися після травми ще наприкінці минулого року, продовжує і зараз. Оскільки у неї була травмована ліва рука, то готуємося вже повноцінно, але обережно. І, сподіваюсь, в іграх з Херсоном, які відбудуться 19-20 лютого, Настя вже буде брати участь.
- Хотілося б поговорити не лише про справи буденні, але й святкові. 5 січня було день народження у Мар’яни Маркевич,  також у січні святкуватимуть уродини Наталія Савчин та Леся Смолінг. Як у «Галичанці» заведено вітати своїх іменинниць?
- На тренуванні даруємо величезний букет гарних квітів і теплі слова привітань – кожна «галичанка» щось щиро бажає від свого імені. Я думаю, що хлопці з фан-сектору також долучаються  і вітають іменинниць, адже у нас надзвичайно ініціативні та уважні фанати – дай Боже кожній команді таких!
Розмовляла Наталія Васьо
Источник