«У гандболі не обов’язково мати два метри зросту» - головний тренер ЦСКА

17:56 | 12 января 2016
Третій клуб Суперліги - ЦСКА – відновив тренування після зимових канікул. Третій клуб Суперліги - ЦСКА – відновив тренування після зимових канікул. Про проміжні підсумки поточного сезону, про деяких лідерів команди – Андрія Басараба та Івана Тимощука – сайту Федерації гандболу України розповів головний тренер київського клубу ВОЛОДИМИР ЛЕОНТЬЄВ.     

Володимир Леонтьєв - головний тренер ЦСКА. Фото С. Цукіло

Як ЦСКА готується до другої частини сезону? 
Ми вийшли з відпустки 11 січня. Працюємо в режими щоденних одноразових тренувань. Зараз у мене 13 гравців. Немає Андрія Басараба – він у збірній та Дмитро Тютюнника, який відновлюється після травми плеча.        У турнірній таблиці ЦСКА йде на третьому місці. Задоволені тим, як складається поточний сезон?
Зізнаюсь, очікували, що результати можуть бути не такими успішними. Ми вдало зіграли в обох матчах проти ЗНТУ-ЗАБ, хоча другий поєдинок могли і програти. Удача була на нашому боці. 
Правий півсередній ЦСКА Андрій Басараба виступає у складі національної збірної у відборі до чемпіонату світу-2017. Поділіться своїми враженнями від його гри?
Бачив його в Києві у матчі проти Греції. Як і інші збірники, Андрій виглядав дещо скутим у своїх діях. Нажаль, не реалізував кілька моментів, які могли допомогти збірній. В захисті ж картини не зіпсував. Він може грати краще, може робити гру, обігрувати, але тут, звісно, багато що залежить від тренерського завдання.   

Андрій Басараб – гравець збірної України та ЦСКА. Фото С. Цукіло
Також до числа лідерів ЦСКА належить лівий півсередній Іван Тимощук. В останньому матчі 2015 року - в Броварах проти «Мотора» - його визнали найкращим у своїй команді. Наскільки він вже реалізував свій потенціал і чи може він розвиватися далі ?    Це хлопець з Нововолинська, з відомої, хорошої школи. Він може зробити те, на що не кожен здатний. Добре готовий технічно, розуміє тактику гри, але йому не вистачає зібраності. Іноді він навіть сам себе не може контролювати, робить непідготовлені кидки, припускається помилок, від яких сам хапається за голову. Якщо він позбудеться цього, переросте, то буде на рівень більш сильним гравцем. Потенціал у нього дуже високий. Він вибуховий, має стрибок, добре розуміє гру. 
Один з семи голів Івана Тимощука у грі проти ЦСКА –МОТОР (18:28). Відео С. Цукіло
Проте його не можна назвати високим, як для гравця задньої лінії…  
Подивіться на сучасний гандбол. У деяких збірних грають зовсім не гіганти. За рахунок чого? За рахунок швидкості. Вони так закручують захисників, що ті просто не готові їх зустрічати. У двометрових є свої вади – брак швидкості, рухливості. Так, в захисті краще мати великого гравця, хоча і гандболіст із меншим зростом, якщо він рухливий, може грати високо. Гандбол тим і цікавий, що тут не обов’язково мати два метри. Якщо є голова та бажання, то можна все компенсувати.

Іван Тимуощук в матчі проти «Мотора» отримав приз найкращому гравцю у складі ЦСКА. Фото С. Цукіло  
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник