«Якби не втрати, був би більше впевненим в нашій перемозі». 15 та 16 січня «Карпати» зіграють у Кубку Виклику

11:41 | 15 января 2016
15 та 16 січня "Карпати" в Португалії проведуть матчі 1/8 Кубка Виклику проти місцевого "Коледжіо де Гайа". 15 та 16 січня "Карпати" в Португалії проведуть матчі 1/8 Кубка Виклику проти місцевого "Коледжіо де Гайа". Про підготовку віце-чемпіонок України, про проблеми зі складом і про рішення обидва матчі протистояння провести на виїзді сайту Федерації гандболу України розповів головний тренер "Карпат" АНАТОЛІЙ ПЕТРОВСЬКИЙ.

Анатолій Петровський — головний тренер ГК “Карпати” (Фото Євгеній Кравс)
Для "Карпат" матчі проти "Коледжіо де Гайа" будуть першими іграми єврокубків в поточному сезоні. Як проходила підготовка?
Цього року ми скоротили відпочинок. Вже 2 січня провели тренування. Потрібно тримати себе в формі. У нас, на жаль, не було спарингів. Інша проблема  - травми наших лідерів Кильч та Воронової, які вибули до кінця сезону. Всього на матчі в Португалію поїхали 12 гандболісток: два воротаря та 10 польових гравців. Вирушили автобусом до Будапешта, звідти переліт до Ейндховена, далі рейс до Порту, в пригороді якого і відбудуться матчі. Подорож дуже далека і ми намагались зробити її більш дешевою. Наш суперник має у назві слово "коледж", проте в їх складі досвідчені гандболістки. "Коледжіо де Гайа" іде на другому місці чемпіонату Португалії. Це міцна команда. Якби у нас не було кадрових втрат, я був би більше впевнений у нашому проході. 
Шукали заміну травмованим?
У нашому гандболі зараз криза, молодь від`їжджає у закордонні клуби і знайти підсилення дуже важко. Будемо грати тими, хто є.      
   Фото Anton van Boesschoten 
Наскільки відновилась після травми лінійна Анна Лезінська?
Лезінська тренується в загальній групі, але вона втратила форму, адже перед цим не грала майже місяць. Тим не менш вона їде і, я думаю, буде грати. Також розраховую на Мелекесцеву, яка мала інфекційну ангіну та лежала в лікарні.
Чому “Карпати” вирішили обидва матчі грати на виїзді?       
Тому що дуже далека відстань. Фінансово грати один матч вдома, а інший на виїзді і їм, і нам дуже складно. Португальці беруть на себе певні витрати, а тому нам вигідніше провести обидва матчі в гостях. 
"Карпати" зекономлять фінансово, але шанси на успіх зменшується...
Звичайно, команда, що грає вдома, має перевагу. Також нам буде важко після довгої дороги. Однак ми будемо налаштовуватись на перемогу.  
Склад "Карпат" на матчі 1/8 Кубка ЄГФ проти "Коледжіо де Гайа" Воротарі: Ірина Яблонська, Єлизавета Воронько. Польові гравці: Дарина Каганець, Яна Готра, Ірина Компанієць, Анастасія Мелекесцева, Анна Лєзінська, Ніколь Чундак, Дар`я Кот, Олена Косик, Марина Лебєдєва, Анна Мигович.
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ

Источник