Сьогодні збірна України проведе свій останній матчі у відборі до ЧС-2017

09:11 | 17 января 2016
17 січня в останньому турі кваліфікаційного турніру до чемпіонату світу-2017 збірна України на виїзді зустрінеться зі збірною Латвії, яка достроково забезпечила собі перше місце в групі та єдину путівку у плей-офф відбору. 17 січня в останньому турі кваліфікаційного турніру до чемпіонату світу-2017 збірна України на виїзді зустрінеться зі збірною Латвії, яка достроково забезпечила собі перше місце в групі та єдину путівку у плей-офф відбору. Гра Латвія – Україна відбудеться у 25-тисячному містечку Валмієре у залі Відземського Олімпійського центру. Поєдинок почнеться о 15.05 за латвійським часом, що співпадає з київським. Трансляцію гри покаже латвійський телеканал LTV7. 

Зала Олімпійського центру, де зіграють збірні Латвії та України. Фото voc.lv 
Збірна України втратила всі шанси на вихід з групи й на боротьбу за участь на чемпіонаті світу, втім перед командою поставлене завдання втримати за собою друге місце. На нього також претендує Греція, яка поступається українцям лише одним очком і сьогодні в гостях зіграє проти Кіпру. 


Аби не залежати від результату матчу Кіпр-Греція, збірній України потрібно перемогти Латвію, аби зіграти внічию. Зробити це в домашньому матчі з латвійцями не вдалось. Тоді - в 2 турі – команда Віталія Андронова  програла на своєму майданчику 18:23, хоча після першого тайму вела в рахунку 8:6. У порівнянні з тим матчем у складі збірної України немає Максима Карамишева, Артема Козакевича, Євгена Жука, Дмитра Тютюнника та Олександра Южбабенка, яких замінили Захар Денисов, Роман Северин, Андрій Басараб та Євген Константинов. В матчі попереднього туру збірної України - вдома проти Кіпру 14 січня – не грали Едуард Клюйко та Євген Константинов. Обидва зазнали ушкоджень і тренер вирішив не ризикувати, а дати гандболістам відновитись до гри проти Латвії.
  Євген Константинов – гравець збірної України. Фото С. Цукіло
У господарів в сьогоднішньому матчі не буде другого та третього снайперів команди у відборі – лівого півсереднього Айвіса Юрджса (28 голів в 5 матчах) та Яніса Павловіча (21 гол). Нагадаємо, Юрджс у київському матчі проти України закинув 9 м’ячів. 6 голів тоді було у головної зірки Латвії правого півсереднього зі зростом 213 см Дайніса Криштопанса. Він готується зіграти і цього разу. 

Дайніс Криштопанс – найкращий снайпер відбірної групи до ЧС-2017. Фото handball.lv
Криштопанс, до речі, найкращий бомбардир всієї відбірної групи – 33 голи. Наш Олександр Тільте ділить 2-3 рядки снайперського списку разом з Юрджсом (по 28 голів).  

 Олександр Тільте - найкращий снайпер збірної України у відбірному турнірі. Фото MEDIA TEAM 
Команда Віталія Андронова в гостьових матчах поточного відбору очок не втрачала. Виграти на виїзді у Латвії, виглядає більш складним завданням, втім оптимізму додають впевнені перемоги українці в двох попередніх турах: в гостях над Грецією (27:21) та вдома над Кіпром (31:19)
Сергій ЦУКІЛО  ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ

Источник