V відкритий Різдвяний Чемпіонат Харківської області з гандболу серед дівчат 2003 р.н.

08:11 | 19 января 2016
З 15 по 17 січня в спортивному комплексі ім. З 15 по 17 січня в спортивному комплексі ім. Ю. Пояркова ХНПУ ім. Г. Сковороди пройшов п’ятий відкритий Різдвяний Чемпіонат Харківської області з гандболу серед дівчат 2003 р.н. У чемпіонаті брало учать 6 команд, по одній з міст Тернівка та Шостка, та по дві команди з Зіньківа та Харкова. 
Вже після першого ігрового дня виявилися три лідери, це ДЮСШ «ТЕПМ» м. Тернівка, ДЮСШ «Барса» м. Шостка та господарки змагань КДЮСШ № 3 – І м. Харків. За три ігрових дні кожна команда зіграла по 5 ігор, майже половина з яких були дуже цікаві та напружені. Звісно найцікавішими вийшли ігри між лідерами першості. 
Першими між собою зіграли команди ДЮСШ «Барса» та ДЮСШ «ТЕМП», всю гру ніхто з опонентів не міг відірватися хоча б на 3 м’ячі. До останніх секунд гри команди грали у гойдалку то нічия, то хтось на один м’яч попереду. На останній хвилині гри рахунок був 12:12, але вдача в цей день була на стороні команди із Шостки, яка спромоглася вирвати перемогу на останніх секундах гри, фінальний рахунок ДЮСШ «БАРСА» 13:12 ДЮСШ «ТЕМП». Другою стала гра між КДЮСШ № 3 – І та ДЮСШ « Барса». 
Інтрига трималась до початку другого тайму, перший тайм команда Шостки поступилась лише в 3 м’ячі, але перерва більш пішла на користь команді з «першої столиці» і господарки все більше і більше почали йти у відрив. Фінальний рахунок гри КДЮСШ № 3 – І 21:10 ДЮСШ «Барса». 
У третій грі лідерів першості вирішувалась доля всіх призових місць. Гра між харків’янками та дівчата з Тернівки розпочалася дуже цікаво, майже половина першого тайму команди шли м’яч в м’яч, але потом ДЮСШ «ТЕМП» почала відриватися від опоненток, і таким чином перший тайм виграла із відривом у 5 м’ячів. Після перерви харків’янки все ніяк не могли налагодити гру і команда тернівка все більша йшла у відрив. За 3 хвилини до кінця гри рахунок був вже 12:5 на користь ДЮСШ «ТЕМП». Та все ж таки дівчата з КДЮСШ № 3 – І знайшли в собі сили та почали наздоганяти суперниць. Але все ж таки часу не вистачило харків’янкам аби вирвати перемогу. Остаточний рахунок КДЮСШ № 3 – І 10:13 ДЮСШ «ТЕМП». Таким чином, всі три команди набрали по 8 очків, але по різниці забитих та пропущених перше місце вибороли господарки.
Також хотілося б відмітити ігри обох команд Зіньківської СДЮШОР та КДЮСШ № 3 – ІІ , які складалися майже на 100% з новачків. Не дивлячись на програші із великими рахунками лідерам першості , між собою команди демонстрували цікавий та безкомпромісний гандбол. У всіх двох іграх перемогу святкували харків’янки, КДЮСШ № 3 – ІІ 12:9 Зіньківська СДЮШОР І та КДЮСШ № 3 - ІІ 10:8 Зіньківська СДЮШОР ІІ.
Таким чином команди посіли наступні місця
І місце КДЮСШ № 3 – І (Харків) ІІ місце ДЮСШ «ТЕМП» (Тернівка) ІІІ місце ДЮСШ «Барса» (Шостка) ІV місце КДЮСШ № 3 – ІІ (Харків) V місце Зіньківська СДЮШОР – І (Зіньків) VІ місце Зіньківська СДЮШОР – ІІ (Зіньків)
Команда КДЮСШ № 3 висловлює подяку за допомогу у проведенні Чемпіонату Соловйову Олегу Віталійовичу, президенту Федерації Гандболу Харківської області, академіку Івану Федоровичу Прокопенко, ректору Харківського Національного Педагогічного Університету ім. Г.С. Сковороди, Мірзалієву Тимуру Мірзахановичу, віце-президенту обласної федерації гандболу Харківської області, суддям та дівчатам зі старшої команди, які допомагали в суддівстві та роботі за суддівським столиком, також велика подяка нашому лікарю Садовничій Ірині та фотографу Шопіній Анастасії.
slobodahandball.de
Источник