«Якість гри зараз важливіша за результат». Чемпіон України зустрінеться із чемпіоном Білорусі

13:26 | 26 января 2016
 Тренер «Галичанки» ТЕТЯНА ШТЕФАН в коментарі сайту Федерації гандболу України розповіла про домовленість зіграти з найкращими клубами Білорусі, про гравців «Галичанки» гідних виступати у збірній та про хід підготовки до майбутніх матчів Суперліги.  Тренер «Галичанки» ТЕТЯНА ШТЕФАН в коментарі сайту Федерації гандболу України розповіла про домовленість зіграти з найкращими клубами Білорусі, про гравців «Галичанки» гідних виступати у збірній та про хід підготовки до майбутніх матчів Суперліги.   

Тетяна Штефан – тренер «Галичанки»
Нещодавно Ви говорили, що «Галичанка» шукає суперників для контрольних матчів. Чи є якісь новини?
Так, на початку лютого їдемо грати у Білорусь. Зустрінемось з «Гомелем» та з «БНТУ-БелАЗ». Матчі пройдуть між 3 та 6 лютого. Хочу подивитись наш захист та напад в грі із серйозними суперниками. Перемога не буде першорядним завданням. Поїдемо основним складом. Сім наших гравців викликані до молодіжної збірної України, але до того часу вони вже встигнуть повернутися. 
Невдовзі має стати відомий список гравців, з яких тренери головної збірної оберуть гандболісток на березневі матчі відбору до чемпіонату Європи-2016. Хто з «Галичанки», на Ваш погляд, готовий грати у національній команді?  
У нас молоді гандболістки, їм ще бракує досвіду, проте їх слід потрохи залучати до збірною. Вважаю, що заслуговують на виклик Леся Смолінг, Марина Коновалова, Наталія Савчин, відновилась Наталія Воловник. 

Леся Смолінг («Галичанка») – кандидат до збірної України 
В лютому в Суперлізі зіграєте з «Карпатами», яким «Галичанка» програла обидва домашні матчі в листопаді. Як готуєтесь до реваншу ?
Перед «Карпатами» ми ще зустрінемось із «Дніпрянкою» - командою, яка добре біжить, бореться до кінця, має сильних виконавців. Ми готуємось до всіх дуже ретельно. Але спочатку – «Дніпрянка», потім – «Карпати». 
Над чим команда працює під час паузи в чемпіонаті?
Зараз уводимо тактику, а перед цим два тижні займались фізичною підготовкою. Багато бігали, працювали в тренажерному залі. Без сили, витривалості розраховувати на успіх у сучасному гандболі неможливо.   

Турнірна таблиця Суперліги

Фото - Євгеній Кравс. facebook.com/evgeny.kraws Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник