“Рудько — це мозок команди”. Молодіжна збірна провела збори у Херсоні

16:41 | 30 января 2016
Молодіжна збірна України двічі перемогла “Дніпярнку” (35:30 та 32:31) в контрольних матчах у Херсоні. Молодіжна збірна України двічі перемогла “Дніпярнку” (35:30 та 32:31) в контрольних матчах у Херсоні. Поєдинки проходили в рамках підготовчого збору до відбірного турніру до чемпіонату світу-2016. Про підсумки зборів сайту ФГУ розповів головний тренер молодіжки  Борис Милославський.  
 
“Збори виявились надзвичайно корисними. Спасибі Федерації гандболу України, що у цей важкий час вдалось знайти необхідне фінансування.  
Як проказали збори та контрольні матчі проти “Дніпрянки”, проблемною в нашому складі є позиція правої півсередньої. На ній мала зіграти Діана Червякова , проте “Реал” її  не відпустив, як і Ганну Сторожук. Також своїх гандболісток не відпустили “Карпати” (Олена Косик, Яна Готра, Анастасія Мелекесцова). Відсутніх замінили гандболістки з “Дніпрянки”, а також приїхала Анастасія Дорожівська з “Галичанки”. 
Виділити ж передусім хочу Олену Рудько (“Спартак”) - це наша розігруюча, мозок команди. Лідерами збірної також є Наталія Савчин (“Галичанка”) та Марія Коновалова (“Галичанка”), яку ми випробовували на різних позиціях. Це кістяк команди. Перед цими дівчатами можна ставити високі завдання. 
В першому матчі здорово у воротах відіграла Маша Гладун (“Галичанка”), проявила себе й  Іванна Гунько (“Економ-Універ”) В другому поєдинку Гладун в першому тайму ще не зовсім прокинулась, натомість після перерви дуже нам допомогла. 
І “Дніпрянка”, і молодіжна збірна багато закинули, проте слабо відіграли в захисті. Втім у нас ще є час, аби це виправити. Не знаю, чи вдасться нам зібратися в лютому, але в березні буду просити провести збір з 12 числа в Херсоні і вже звідси вирушати до Чорногорії.
Дівчатам тут сподобалось, ми вже відпрацювали всі моменти із проживанням, харчуванням та переїздами. До того ж в Херсоні хороше ігрове покриття нідерландського виробництва. 
Відзначу й чудову співпрацю з моїм помічником Віталієм Надичем — це відмінний спеціаліст”. 
Склад молодіжної збірної України на зборах у Херсоні:      «Галичанка»: Марія Гладун, Наталія Сабова, Софія Давидянц, Наталія Стрюкова, Мар’яна Маркевич, Марина Коновалова, Наталія Савчин, Анастасія Дорожівська; «Дніпрянка»: Марина Поцелуєва, Маргарита Гречка, Кристина Гречка, Катерина Капля, Ганна Сільвестрова, Альона Каменщик, Софія Лисенко, Ірина Мінєєва.  «Спартак»: Олена Рудько; «Економ-Універ»: Іванна Гунько.     Відбір до ЧС-2016. Група 7. Біело-Поле (Чорногорія). 18-20 березня 

Тільки переможець групи вийде до фінальної частини чемпіонату світу 2016, який влітку відбудеться в Росії.  
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ  
Источник