ІІІ тур першості "Слобожанщина"серед жіночих команд група Б.

20:11 | 05 февраля 2016
З 30 по 31 січня у місті Тернівка пройшов ІІІ тур тур першості "Слобожанщина" серед жіночих команд групи Б. З 30 по 31 січня у місті Тернівка пройшов ІІІ тур тур першості "Слобожанщина" серед жіночих команд групи Б. В турі взяли участь усі чотири команди групи ГК «Темп», ГК «Перша Столиця – КДЮСШ № 3 – ХГПА», ГК «Мрія» та Зіньківська СДЮШОР. У перший ігровий день було зіграно дві гри, ГК «Мрія» відкрила тур грою з ГК «Темп», та ГК « Перша Столиця» зіграла з Зіньківською СДЮШОР. 
Перша гра видалась результативною, але ж тільки в одні ворота. ГК «Мрія» нічого не змогла протиставити ГК «ТЕМП», програвши із рахунком 51:18. Але ж варто відмітити той факт, що ГК «Мрія» приїхала ослабленим складом, за сімейними обставинами не доїхали два основних гравці. Друга гра виявилась більш видовищною та результативнішою. У двобої зійшлися ГК «Перша Столиця» та Зіньківська СДЮШОР. З початку гри ініціативу захопили дівчата з Полтавщини, відірвашись від харків’янок на 3 м’ячі, але вже на 11 хвилині першого тайму рахунок був рівним 11:11. Майже до 20 хвилини першого тайму команди йшли м’яч в м’яч, рахунок 13:14 вже на користь «Першої Столиці». Та все ж таки поступово харків’янки почали брати гру у свої руки та йти у відрив, на шість результативних атак у відповідь отримали лише одну, що в підсумку і засвідчив рахунок на табло після першого тайму, 14:19 на користь «Першої Столиці». Другий тайм команда Зіньківської СДЮШОР розпочала також жваво та результативно, що дозволило їй наблизитися на відстань трьох м’ячів, але в цій грі це був останній раз, коли харків’янки так близько підпустили до себе опоненток. 
Вже з 36 хвилини гри слобожанки все далі і далі відривалися від команди з Полтавщини, на 46 хвилині рахунок був 23:29. Дівчата з ГК «Перша Столиця» змогли зберегти розрив у шість м’ячів до фінального свистка. Остаточний рахунок гри 36:42 на користь ГК «Перша Столиця». Якщо казати трохи детальніше за цю гру, то було помітно, що команді з Зінькова не вистачає повноцінних замін, тому що вони, як і «Мрія», приїхали не повним складом. Якщо подивитися у протокол гри, то в команді харків’янок м’ячі забивали майже всі гравці, а у Зінькова - три гравця Копиця, Шрава та Хоменко. Також воротарі «Першої Столиці», Босюк Олена та Кісіль Ілона, надійно захищали ворота та і проблем із замінами у ГК «Перша Столиця» не було, майже кожен гравець повноцінно міг замінити один одного.

Другий день ІІІ туру розпочало харківське дербі, ГК «Мрія» - ГК «Перша Столиця». Обидві команди були налаштовані тільки на перемогу, нагадаємо, що перша зустріч між цими командами закінчилась із нічийним рахунком. З перших хвилин гри дівчата з «Мрії» розпочали краще своїх візаві, та повели у рахунку 4:2. У воротах «Першої Столиці» встигли розписатися Бабіна Катерина 2 рази та Патракєєва Олена і Хібатуліна Юлія по одному разу, а з «Першої Столиці» по одному разу Кравченко Маргарита та Соложеніцина Соня. Семиметровий кидок майстерно відбила воротар ГК «Мрія» Широбокова Тетяна. Наперед скажу, що із семиметровими в цій грі у «Першої Столиці» не складалося, з 4-х закинули лише один. Дивлячись на хід гри в першому таймі, складалося таке враження, що основний склад ГК «Перша Столиця» не виспався, в нападі майже половина кидків у нікуди, в захисті стояли «як вкопані» і не встигали за гравцями нападу. Але дякувати хоч воротарі відіграли надійно, що дозволило перший тайм закінчити з нічийним рахунком 9:9. Перерва більше пішла на користь дівчатам з ГК «Перша Столиця, з перших хвилин другого тайму вони почали грати у швидкий та яскравий гандбол, таке було враження, що на майданчик вийшла інша команда. Як результат з 34 по 46 хвилину ГК «Мрія» не спромоглася закинути жодного м’яча, на відміну від гравців з ГК «Перша Столиця», які забили у ворота суперниць вісім разів. Відрив розпочала робити капітан команди Єфименко Надія, закинувши 2 поспіль м’ячі з кута. 

Потім долучилась Орос Юлія та лінійний гравець Гальянова Анастасія. Взагалі можна сказати, що другий тайм ГК «Перша Столиця» пройшов під прапором кутових та лінійних гравців, з 13 м’ячів у другому таймі 9 закинули кутові з лінійними гравцями. Зібравшись силами, на 46 хвилині гри гравці ГК «Мрія» все ж таки почали результативно закінчувати атаки, але «Перша Столиця» була вже з комфортним відривом від суперниць і не дозволила наблизитися до себе більш ніж на 6 м’ячів. Фінальний рахунок гри 18:24 на користь ГК «Перша Столиця». Найрезультативнішим гравцем ГК «Мрія» стала Бабіна Катерина, яка закинувши 6 з 18 м’ячів, а у ГК «Перша Столиця» одразу двоє гравців закинули по 4 м’ячі: Курко Валерія та Кравченко Маргарита. 


Наступною була гра двох лідерів групи ГК «ТЕМП» та Зіньківська СДЮШОР. Початок гри виявився неочікуваним, Зіньківська СДЮШОР на 3 хвилині гри вела у рахунку 2:4. На 8 хвилині все ж таки господарки наздогнали своїх опоненток, поступово почали йти у відрив. Інтрига трималася до 17 хвилини. Зіньків програвав лише 4 м’ячі, але потім команда «стала» і вже наступний м’яч закинула аж на 22 хвилині, пропустивши 7 м’ячів. Так на 22 хвилину гри рахунок вже був 13:22 на користь ГК «ТЕМП». Перша половина гри закінчилась із рахунком 24:15 на користь господарок туру. У другій половині гри Зіньків зовсім нічого не зміг протиставити ГК «ТЕМП» та навіть закинув удвічі меншу кількість м’ячів, ніж у першому таймі. Остаточний рахунок гри 42:22 на користь ГК «ТЕМП».


Одразу після гри із Зіньковим ГК «ТЕМП» чекала зустріч із ГК «Перша Столиця». Ця гра була цікава, на відміну від гри у ІІ турі, де харків’янки нічого не змогли протиставити досвідченим гандболісткам. Перший тайм був напруженим до 20 хвилини, ГК «ТЕМП» ніяк не могли відірватися від юних харків’янок, які йшли від них на відстані трьох м’ячів. Така напруженість змусили ГК «ТЕМП» навіть брати тайм аут, що і пішло їм на користь. Після тайм ауту «ТЕМП» почав збільшувати відрив і перший тайм виграв у 6 м’ячів. 18:12 на користь команди Тернівки. Початок другого тайму був провальним для харків’янок, після забитого семиметрового кидка на 27 хвилині, «Перша Столиця» розписалася у воротах «ТЕМПу» аж на 34 хвилині, коли «ТЕМП» поразив ворота харків’янок 8 раз, таким чином рахунок став 26:15 на користь господарок. Подальший перебіг подій у другому таймі складався таким же чином: на один м’яч «Першої Столиці» «ТЕМП» відповідав двома своїми. Підсумковий рахунок гри 34:21 на користь ГК «ТЕМП». В ГК «ТЕМП» хотілося б відмітити гру двох найрезультативніших гравців - це Ракову Світлану, 7 закинутих м’ячів, та Хамазу Наталію, 8 закинутих м’ячів, до речі Наталія ще й штатний «пенальтист» команди: і з 8 закинутих м’ячів 7 з 7-ми метрової позначки (7 з 8 кидків). А в команді ГК «Перша Столиця» найрезультативнішою стала Курко Валерія 7 м’ячів. Слід відмітити гру наймолодшої гандболістки харків’янок Каліненко Дар’ї, яка закинула 2 м’ячі в цій важкій грі. А також гру Жилкіної Дар’ї в захисті, де їй доводилось стримувати сильну та досвідчену гандболістку. 


В останній грі туру зустрічалися ГК «Мрія» та Зіньківська СДЮШОР, які ще не відчули смак перемоги в ІІІ турі. З самого початку гри команди не поступалися один одному, щоразу відповідаючи влучними кидками на кидки суперниць. Майже весь перший тайм Зіньків переважав у рахунку лише в три м’ячі, але під кінець тайму «Мрія» спромоглась наздогнати ЗІньківську СДЮШОР, рахунок на 20 хвилині гри був нічийний 12:12. І вже до кінця першої половини гри харків’янки не відпустили суперниць, рахунок першого тайму 15:15. Другий тайм також був інтригуючим та захоплюючим. Команди грали у «наздоганялки», Зінькову вдалося відірватися лише на три м’ячі, але «Мрія» все одно наздоганяла. 
На гарматні постріли Копиці Валерії харків’янки відповідали яскравими голами Бабіної Катерини та Толстої Ольги. Розв’язка гри наступила аж на 49 хвилині гри, бо хвилиною раніше в захисті отримала травму капітан команди Патракєєва Олена, яка не змогла продовжити гру, що негативно вплинуло на остаточний результат. 49 хвилина - рахунок 32:32, атака харків’янок, м’яч доходить до кутового гравця Толстої Ольги, і вона, вистрибуючи, закидає м’яч, але допускає прикру помилку і заступає на лінію воротарської зони, м’яч не зараховують. І цим сповна скористалась команда з Зінькова, швидкий перехід і гол. Заключна атака харків’янок також була нерезультативною, на відміну від зіньківської. Підсумковий рахунок гри 34:32 на користь Зіньківської СДЮШОР. Ця гра запам’яталась насамперед тим , що обидві команди грали на морально вольових якостях, так як були обмежені у запасних гравцях. Та й ігри напередодні були нелегкі. 
Кращими гравцями туру стали: Босюк Альона (ГК «Перша Стлиця – КДЮСШ № 3 – ХГПА» Широбокова Тетяна (ГК «Мрія») Устюгова Лілія (ГК «ТЕМП») Ковалик Ангеліна (Зіньківська СДЮШОР)
Таким чином, після трьох турів, команди групи Б набрали наступну кількість очків: ГК «ТЕМП» 20 Зіньківська СДЮШОР 12 ГК «Перша Столиця – КДЮСШ № 3 – ХГПА» 7 ГК «Мрія» 5
Федерація гандболу Харківської області та команди учасниці ІІІ туру першості "Слобожанщина" групи Б висловлюють подяку адміністрації та тренерському складу ДЮСШ «ТЕМП» міста Тернівки за проведення та прийом ІІІ туру першості "Слобожанщина"серед жіночих команд групи Б.

slobodahandball.de
Источник