«Наше завдання - зберегти гандбол у Полтаві» - головний тренер «Динамо»

10:41 | 19 февраля 2016
Головний тренер полтавського «Динамо» ОЛЕКСАНДР ГОРСЬКИЙ розповів сайту Федерації гандболу України про ситуацію в клубі. Головний тренер полтавського «Динамо» ОЛЕКСАНДР ГОРСЬКИЙ розповів сайту Федерації гандболу України про ситуацію в клубі.  
Олександр Горський - головний тренер «Динамо» (Полтава)
Коли команда зіграє свої перші ігри в 2016 році?
Ми мали провести в лютому матчі Суперліги із ЗНТУ-ЗАБ та «ZTR-Буревісником», проте, нажаль, у нас травмувались і захворіли відразу декілька гравців і зараз в Динамо» просто не вистачає виконавців на склад, тому на наше прохання матчі наші були перенесені. Тепер найближчі поєдинки проведемо вже у десятих числах березня в Запоріжжі. 
Були побоювання, чи зможе «Динамо» дограти сезон до кінця.  
Керівництво знайшло кошти і команда існує, тренується. У нас студентський колектив. Гравці здебільшого 1996-1997 років народження. В обоймі 12-16 чоловік. Маємо по 3-4 тренування на тиждень. Працюємо в ігровій залі УВС, а також в залі ДЮСШ-1. Цього сезону ми провели лише 7 ігор. Цього звичайно дуже мало. Можливо, нашим хлопцям ще зарано виступати в Суперлізі. У Вищій лізі ми б могли боротися за призові місця. Проте наше головне завдання - зберегти гандбол у Полтаві. Дякуємо за допомогу Федерації гандболу України. Сподіваюсь, згодом у нас з’явиться краще фінансування. 
Відеозвіт про матч «Динамо» - ZTR (14:36)
Як оцінюєте виступи команди в першій частині сезону? 
Ми мали декілька хороших ігор. Лише один м’яч програли «ZTR-Буревіснику» (25:26), хоча могли і виграти, дали бій на виїзді ЦСКА (30:40), провели напружений поєдинок із КДЮСШ-ЛДУФК (21:23). У нас є потенціал, проте поки не вистачає досвіду. У «Динамо» немає дуже яскравих особистостей. У нас колективна творчість. Головне, що хлопці хочуть грати. У нас дуже добрий воротар  - Микола Кривошей, хороший лівий півсередній Андрій Абрамов та хороші праві крайні: Денис Мухін та Микола Цокало. Бракує ж б’ючих гравців. 
Відеозвіт про матч «Динамо» - «Мотор» (16:46)
Яка роль в команді її найбільш титулованого гравця – Юрія Хаухи?    Юрій Хауха веде за собою команду, передає досвід молодим хлопцям, вчить ігровому мисленню. Він підтримує добру фізичну форму, постійно тренується також бере участь у ветеранських турнірах.    

Юрій Хауха («Динамо»)– багаторазовий чемпіон України
Які маєте очікування від другої частин? 
Будемо намагатись виграти у Львова та «ZTR-Буревісника» й вирішувати свої завдання в інших поєдинках. 
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНБОЛУ УКРАЇНИ
Источник