«Галичанка» вдома обіграла «Дніпрянку»

15:11 | 20 февраля 2016
«Галичанка» (Львів) – «Дніпрянка» (Херсон) – 32:21 (15:10) 19 лютого. «Галичанка» (Львів) – «Дніпрянка» (Херсон) – 32:21 (15:10)
19 лютого. Початок – 18:00. Львів. Палац спорту «Галичина».
Судді: Сергій Сасін, Роберт Товт (обидва – Берегово, Закарпатська обл.).
Делегат ФГУ: Василь Фегір (Берегово).
«Галичанка»: Єлизавета Гілязетдінова, Марія Гладун – Леся Смолінг (7 голів), Марина Коновалова (5), Мар’яна Маркевич (4), Наталія Воловник (4), Наталія Туркало (2), Олеся Парандій (2), Наталія Сабова (2), Анастасія Дорожівська (2), Софія Давидянц (1), Влада Косміна (1), Наталія Стрюкова (1), Вікторія Сідлецька (1), Анастасія Баранович, Наталія Савчин. Тренери: Тетяна Штефан, Віталій Надич.
«Дніпрянка»: Валентина Дрембач, Тетяна Чорнявська – Дарина Сурган (5 голів), Олена Сорокіна (3), Валерія Кириллова (3), Тетяна Попович (3), Катерина Кандибей (2), Юлія Ткаченко (2), Ксенія Проценко (1), Яна Рева (1), Ганна Сільвестрова (1), Маргарита Гречка, Христина Гречка, Світлана Лобода, Альона Каменщик, Марина Поцелуєва. Тренери: Михайло Милославський, Борис Милославський.
7-метрові кидки (пенальті): 1 кидок / 1 реалізовано – 3 / 3. 2-хвилинні вилучення: Вікторія Сідлецька, Наталія Савчин – Олена Сорокіна (двічі), Світлана Лобода, Яна Рева, Попередження: Леся Смолінг, Наталія Туркало – Олена Сорокіна, Дарина Сурган.
Боротьба розпочалася гостро з перших же секунд матчу. Упродовж двох хвилин жодній з команд не вдавалося відкрити рахунок. На 1-ій хвилині спочатку херсонки двічі поцілили повз ворота Єлизавети Гілязетдінової, а у спробі «галичанок» не використала свій шанс Марина Коновалова, заступивши за лінію, ще й влучивши у голкіпера Валентину Дрембач.
На 2-ій хвилині Єлизавета Гілязетдінова відбиває м’яч від «дніпрянки» Ксенії Проценко – львів’янки атакують, але Наталія Савчин, яка виступає під другим номером, пробиває вище воріт. А ось її херсонська візаві Дарія Сурган (також №2) б’є влучніше і відкриває рахунок на 3-ій хвилині – 0:1.
На 4-ій хвилині Леся Парандій встановлює паритет – 1:1.
На 5-ій хвилині Ксенія Проценко виводить «Дніпрянку» вперед – 1:2.
Наздоганяють «галичанки» на 6-ій хвилині, коли Марина Коновалова перехоплює м’яч у суперниць та вражає їх ворота – 2:2. Спроба херсонки Дарії Сурган зупинити львів’янку закінчується для неї жовтою карткою.
Та на 7-ій хвилині жовтою карткою вже покарано і «галичанку» Наталію Туркало. З пенальті, призначеного у ворота львів’янок, не хибить Ксенія Проценко – 2:3.
До 10-ої хвилині львів’янки виходять вперед завдяки влучанню Лесі Смолінг та реалізації пенальті Наталією Туркало – 4:3.
Проте на 11-ій хвилині Дарія Сурган зрівнює рахунок – 4:4.
І тільки-но Наталія Сабова забиває «Дніпрянці» на 12-ій хвилині, як знову та ж Дарія Сурган встановлює рівновагу – 5:5 (13-та хвилина).
Подібне продовжується і в наступну п’ятихвилинку гри: Влада Косміна та Марина Коновалова збільшують різницю на два м’ячі, проте Олена Сорокіна (з пенальті) та Юлія Ткаченко наздоганяють – 7:7 (18-та хвилина). У «Галичанки» на цей час ворота вже захищає Марія Гладун.
На 21-ій хвилині матчу знову переважають львів’янки – на два м’ячі, які забивають Мар’яна Маркевич та Наталія Сабова – 9:7. Та на виручку «Дніпрянці», як і у попередні ігрові моменти, приходить Дарія Сурган – 9:8 (22-га хвилина).
Наставниця «Галичанки» Тетяна Штефан бачить необхідність втрутитись у перебіг гри і бере тайм-аут, адже треба і Сурган зупиняти, і не дати «Дніпрянці» знову наздогнати.
Поради Тетяни Штефан явно йдуть «Галичанці» на користь. Спершу після тайм-ауту дівчата стабільно утримують «Дніпрянку» на відстані одного–двох м’ячів, в чому також заслуга і голкіпера Марії Гладун, яка відбиває кілька потенційних голів. Рахунок на 28-ій хвилині – 11:10.
За останні дві хвилини тайму «галичанки» забивають ще чотири голи, не даючи суперницям жодного разу влучити у відповідь. Таким чином, за декілька секунд до перерви рахунок стає 15:10. До слова, усі голи після тайм-ауту у ворота «Дніпрянки» реалізують Наталія Воловник та Леся Смолінг – по три кожна.
За 10 секунд до закінчення тайму Борис Милославський бере тайм-аут, сподіваючись на гол від своїх підопічних, адже вони якраз атакують ворота «Галичанки». Проте задум тренера дівчата не втілюють. 15:10 – перший тайм завершено.
У другій половині гри на захист воріт «Дніпрянки» встає Тетяна Чорнявська, а у львів’янок – Єлизавета Гілязетдінова.
На початку другого тайму, у перші його п’ять хвилин, на гандбольному майданчику цілковито господарюють «галичанки»: першою забиває Леся Смолінг, потім – Марина Коновалова, Мар’яна Маркевич і знову Коновалова – 19:10.
На 36-ій хвилині Юлія Ткаченко зрештою пробиває ворота Марії Гладун – 19:11. Та вже при наступному володінні м’ячем львів’янка Мар’яна Маркевич повертає різницю у рахунку у дев’ять м’ячів – 20:11.
Той бар’єр у дев’ять м’ячів «дніпрянкам» подолати вже не вдається: До 44-ої хвилини у рахунку постійно зберігається переважання львів’янок у дев’ять влучних кидків. Голи за цей час забивають: у «Галичанці» – Мар’яна Маркевич, Наталія Воловник, Марина Коновалова, Анастасія Дорожівська, Наталія Туркало, а у «Дніпрянці» – Тетяна Попович (двічі), Дарія Сурган, Катерина Кандибей та Яна Рева. У сумі на 44-ій хвилині – 25:16.
Тут ще треба віддати належне і голкіперу «Галичанки» Єлизаветі Гілязетдіновій, яка за приблизними підрахунками відбиває щонайменше сім м’ячів.
З 45-ої до 50-ої хвилини «галичанки» п’ять разів вражають ворота Тетяни Чорнявської – влучають Леся Смолінг (двічі), Анастасія Дорожівська, Вікторія Сідлецька та Софія Давидянц. А у «Дніпрянки» лише Олена Сорокіна реалізує пенальті – 30:17.
На 50-ій хвилині Борис Милославський бере тайм-аут. Не знаємо, до кого апелює у паузі наставник «Дніпрянки», а ось вболівальники звертаються до найдосвідченішої гандболістки та лідерки херсонської команди Катерини Кандибей (Ісаєвої), скандуючи: «Катерино, давай! Катерино, вперед!».
Хто подіяв більш на команду – Милославський чи Кандибей – невідомо, але в останню десятихвилинку результативнішими стають херсонки – Ганна Сільвестрова та особливо Валерія Кириллова, яка забиває тричі. Ще від одного нападу відбивається воротарка Марія Гладун, яка у другій половині другого тайму замінила Єлизавету Гілязетдінову. У «Галичанки» лише два влучання Наталії Стрюкової та Олесі Парандій. Проте навряд чи цьому тішаться херсонки, адже звук фінальної сирени сповіщає їм про поразку у 11 м’ячів – 21:32.
Додамо, що сьогодні об 11:00 «Галичанка» та «Дніпрянка» зіграють другий матч 9-го туру.
Наталія Васьо, для IA ZIK
Источник