«Галичанка» вдруге здолала «Дніпрянку» у дев’ятому турі гандбольної Суперліги

12:26 | 21 февраля 2016
«Галичанка» (Львів) – «Дніпрянка» (Херсон) – 31:22 (14:15) 20 лютого. «Галичанка» (Львів) – «Дніпрянка» (Херсон) – 31:22 (14:15)
20 лютого. Початок – 11:00. Львів. Палац спорту «Галичина».
Судді: Сергій Сасін / Роберт Товт (обидва – Берегово, Закарпатська обл.).
Делегат ФГУ: Василь Фегір (Берегово).
«Галичанка»: Єлизавета Гілязетдінова, Марія Гладун – Леся Смолінг (9 голів), Наталія Савчин (4), Анастасія Баранович (3), Олеся Парандій (3), Наталія Туркало (3), Марина Коновалова (2), Мар’яна Маркевич (2), Наталія Воловник (2), Анастасія Дорожівська (1), Влада Косміна (1), Наталія Стрюкова (1), Вікторія Сідлецька, Наталія Сабова, Софія Давидянц. Тренери: Тетяна Штефан, Віталій Надич.
«Дніпрянка»: Валентина Дрембач, Тетяна Чорнявська – Олена Сорокіна (8 голів), Яна Рева (5), Катерина Кандибей (3), Юлія Ткаченко (3), Ксенія Проценко (3), Валерія Кириллова, Тетяна Попович, Ганна Сільвестрова, Маргарита Гречка, Христина Гречка, Світлана Лобода, Альона Каменщик, Марина Поцелуєва, Дарина Сурган. Тренери: Михайло Милославський, Борис Милославський.
7-метрові кидки (пенальті): 5 кидків / 3 реалізовано – 7 / 6. 2-хвилинні вилучення: Олеся Парандій (двічі), Вікторія Сідлецька – Дарина Сурган (двічі), Тетяна Попович.
Попередження: Наталія Савчин, Марина Коновалова, Наталія Воловник – Олена Сорокіна, Дарина Сурган, Юлія Ткаченко.
Точнісінько, як і вчора, на 1-ій хвилині гри спочатку херсонки двічі пробили повз ворота Єлизавети Гілязетдінової, а потім і в «Галичанки» у штангу поцілила Марина Коновалова. Та все ж львів’янкам вдалося завершити першу хвилину голом у виконанні Мар’яни Маркевич.
На 3-ій хвилині жовтою карткою покарано «галичанку» Наталію Воловник, а її команду – штрафним семиметровим. Таким чином з пенальті «дніпрянка» Олена Сорокіна зрівнює рахунок – 1:1.
Це розлючує Наталію Воловник і вона на цій же третій хвилині відзначається голом – 2:1. Проте Яна Рева повертає у ворота «галичанок» м’яч, а у рахунок – рівновагу – 2:2.
На 4-ій хвилині «галичанки» двічі невдало пробивають голкіпера суперниць Валентину Дрембач: спершу Марина Коновалова влучає у поперечину, а потім Наталія Туркало не реалізує пенальті.
З нереалізації пенальті розпочинають 5-ту хвилину і «дніпрянки»: Олена Сорокіна при виконанні штрафного не обіграє Єлизавету Гілязетдінову, але влучно спрацьовує на добиванні – 2:3. Та вже при наступному володінні м’ячем «галичанка» Мар’яна Маркевич зрівнює рахунок – 3:3.
На 6-ій хвилині львів’янка Леся Смолінг забиває з пенальті, призначене за порушення херсонкою Юлією Ткаченко – 4:3.
У наступну двохвилинку тайму Єлизавета Гілязетдінова рятує свої ворота від херсонки Дарії Сурган, а ось львів’янкам голкіпера «Дніпрянки» навіть зачепити не вдається – Наталія Савчин пробиває повз ворота, а Наталія Туркало влучає у їх поперечину.
На 9-ій хвилині капітан «Дніпрянки» Катерина Кандибей зрівнює рахунок – 4:4.
Тренери обох команд змінюють голкіперів: на львівські ворота виходить Марія Гладун, а на херсонські – Тетяна Чорнявська.
До 22-ої хвилини боротьба між командами проходить відносно рівно за незначної переваги львів’янок. За цей час гандболістки «Галичанки» закидають дев’ять м’ячів, а «Дніпрянки» – шість – 13:10.
У львів’янок відзначаються Наталія Савчин, Марина Коновалова, Олеся Парандій, Наталія Туркало, Анастасія Дорожівська та чотири рази Леся Смолінг. До речі, Леся Смолінг пробиває два пенальті, один з яких невдало. У «Дніпрянки» забивають Ксенія Проценко, двічі Юлія Ткаченко та тричі Олена Сорокіна.
Головний наставник «Дніпрянки» Михайло Милославський бере тайм-аут. Після тренерських настанов в останню восьмихвилинку тайму події для «Галичанки» розгортаються дещо неочікувано.
На 23-ій хвилині Яна Рева забиває одинадцятий гол у ворота львів’янок.
«Галичанки» особливо не хвилюються, адже у рахунку їх перевага, яку Наталія Савчин збільшує ще на один м’яч на 24-ій хвилині – 14:11.
Та недарма тренер «Галичанки» Тетяна Штефан у переддень 9-го туру казала в інтерв’ю: « Розслаблятися з такими суперницями як гандболістки «Дніпрянки» не можна ні на мить».
На 26-ій хвилині «галичанці» Олесі Парандій призначають двохвилинне вилучення, а її команду карають пенальті. Катерина Кандибей забиває семиметровий – 14:12.
А на 28-ій хвилині херсонські піраньї впритул наближаються до львів’янок, завдяки влучанню Олени Сорокіної – 14:13. Тетяна Штефан терміново бере тайм-аут.
Проте після тайм-ауту «галичанки» продовжують здавати позиції. На 29-ій хвилині гравчині «Дніпрянки» переходять у контрнаступ: Валерія Кириллова пасує Юлії Ткаченко, яка виходить сам на сам з львівською воротаркою Марією Гладун. Ткаченко просто таки зносить з ніг Гладун, залишивши м’яч у її воротах. Рахунок зрівняно – 14:14.
Двічі не вдається забити «галичанці» Марині Коноваловій. А ось «дніпрянка» Катерина Кандибей за 16 секунд до закінчення тайму влучає з пенальті, призначений за фол Наталії Савчин. На перерву лідером йде «Дніпрянка» – 14:15.
З перших хвилин другого тайму «галичанки» нагадують херсонкам, хто вдома господар. Лідерство на майданчику відповідно позначається і в рахунку. До 35-ої хвилини матчу завдяки голам Наталії Савчин, Лесі Смолінг, Марини Коновалової та Наталії Воловник «Галичанка» знову попереду – 18:15.
«Дніпрянки» ще намагаються повернути свій пріоритет і з 35-ої до 38-ої хвилини тричі пробивають львівського голкіпера Єлизавету Гілязетдінову – 18:18. Двічі влучає Ксенія Проценко та раз Яна Рева.
Та на більше «Дніпрянки» не вистачає. Все ж у протистоянні бронзових призерок Суперліги та чемпіонок, якими є «галичанки», клас львів’янок бере гору. Упродовж 17-ти хвилин «Галичанки» забивають одинадцять голів. І навіть тайм-аут на 42-ій хв. матчу вже не рятує херсонську команду – гандболісткам «Дніпрянки» не вдається відповісти хоча б одним голом!
У львів’янок забивають Леся Смолінг та Анастасія Баранович – кожна тричі; Олеся Парандій та Наталія Туркало – по двічі, а також Влада Косміна.
Та слід відзначити не лише польових гравчинь, а й надійний захист воріт обома голкіперами «Галичанки» – Єлизаветою Гілязетдіновою та Марією Гладун, які поперемінно виходять у другому таймі. Наприклад, у другому таймі Гілязетдінова не дає реалізувати суперницям близько дев’яти потенційних голів.
Рахунок 54-ої хвилини матчу – 29:18.
Нарешті на 55-ій хвилині Яні Реві вдається вразити ворота львів’янок – 29:19.
До кінця гри у «Дніпрянки» ще раз влучає Яна Рева та двічі реалізує пенальті Олена Сорокіна; у «Галичанки» по голу забивають дві Наталії – Савчин та Стрюкова.
Матч закінчується з рахунком 31:22 на користь господарок.
Найрезультативнішими гандболістками за підсумками обох ігор 9-го туру стали Леся Смолінг («Галичанка») – 16 голів та Олена Сорокіна («Дніпрянка») – 11.
Наталія Васьо, для IA ZIK
Источник