«У нас сильний склад: є досвідченні гравці та впевнена у собі молодь» - тренер збірної України

13:56 | 01 марта 2016
ВАЛЕРІЙ ВОЙНАЛОВИЧ - асистент головного тренера жіночої збірної України Бориса Петровського - прокоментував сайту ФГУ формування складу національної команди на матчі проти Італії у відборі до ЧЄ-2016. ВАЛЕРІЙ ВОЙНАЛОВИЧ - асистент головного тренера жіночої збірної України Бориса Петровського - прокоментував сайту ФГУ формування складу національної команди на матчі проти Італії у відборі до ЧЄ-2016. Поєдинки пройдуть 10 березня в італійському місті Фоллоніка та 13 березня в Ужгороді (початок о 15.30, «Карпати Арена»).  У рамках підготовки збірна проведе збори на базі в Конча-Заспі з 3 по 8 березня.    
ВАЛЕРІЙ ВОЙНАЛОВИЧ - асистент головного тренера жіночої збірної України
У збірній немає кількох наших гравців із закордонних чемпіонатів, які були у розширеному списку. З чим пов’язана відсутність Анастасії Підпалової з фарнуцузького «Діжона»?  
Ми не відмовляємося від Підпалової і про це ми говорили з нею. Плануємо залучити її на вирішальні матчі відбору в червні проти Сербія та Чехії. Зараз же ми гратимемо з Італією і тому вирішили більше використати молодь. У контрольних поєдинках проти Угорщини дуже добре себе проявили Іванна Мигович («Карпати»), Леся Смолінг, Наталія Савчин (обидві  - «Галичанка»), Альона Рудько («Спартак»), яких ми залучаємо і цього разу. Сильну гру зараз показує Дар’я Кот («Карпати»). Вважаємо, що у нас дуже хороший склад: є і досвідченні гандболістки і молодь, яка вже пройшла через юніорську та молодіжні збірні і має необхідну впевненість. 
Збірна України – переможець Кубку Турчина-2015
У порівнянні із розширеним списком у збірній також не буде Ірини Стельмах, Тамари Смбатян (обидві - «Олімпія Бескид», Польща) та Олени Уманець («Хайдунанаш», Угорщина).     Завадили травми. Ми дуже хотіли бачити в команді Іру Стрельмах. Вона вже повернулась після травми, проте грати їй доводиться на уколах, через біль. Їй потрібно відновитись повністю. Схожа ситуація в Олени Уманець.  Вона травмувалась, наступивши на м’яч, потім ходила на милицях. Вона також ще не готова і це серйозна втрата для нас. Уманець - дуже сильний захисник. 
Окремим питанням є залучення до збірної Юлії Манагарової («Ростов-Дон», Росія) та Ольги Ващук «Ардешань», Туреччина).   
Ми перебуваємо на зв’язку з усіма гравцями збірної. Їм також надсилали офіційний виклик до збірної, спілкувались з ними телефоном. На жаль, Манагарова та Ващук не гратимуть за збірну України. Вони вирішили приймати громадянство країн, у яких вони зараз виступають. Також змінює підданство Ярослава Бурлаченко («Ардешань», Туреччина).   
Над чим працюватимете під час зборів у Конча-Заспі?
Плануємо провести контрольні матчі, а також двосторонні ігри. Кілька гравців із закордонних чемпіонатів приєднаються до нас вже по ходу зборів. У попередніх матчах відбору нашим слабким місцем був правий бік у грі команди. Будемо це виправляти. Матимемо на зборах 5-6 ліворуких гравців і сподіваємось закрити цю проблему. Зокрема сподіваємось на Юлію Снопову («Муратпаша», Туреччина)  - праву півсередню та захисника. Дуже сильно в обороні грає Євгенія Левченко («Ювента», Словаччина). Сподіваємось створити в команді хорошу конкуренцію, будемо моделювати різні ігрові ситуації, відпрацьовувати тактичні дії. Майже всі найсильніші зібрані в цьому складі. Ми програли попередні матчі, але все ж, вважаю, ми не поступаємось нашим суперницям по групі. Потрібно наполегливо тренуватись і вірити в себе.   
Євгенія Левченко  - гравець словацької «Ювенти» та збірної України 
Збірна України. Список гравців на збори у Конча-Заспі та матчі проти Італія у відборі до ЧЄ-2016   Воротарі:  Вікторія Тимошенкова («Роман», Румунія),  Наталія Гайович  («Байєр», Німеччина), Ірина Яблонська («Карпати»). 
Польові гравці:  Вікторія Борщенко («Ростов-Дон», Росія),  Ірина Глібко («Роман», Румунія),  Ольга Передерій, Євгенія Левченко (обидві - «Ювента», Словаччина),  Анна Редька («Гомель», Білорусь), Ольга Ніколаєнко («Бекешчаба», Угорщина),  Лілія Горільська (МТК, Угорщина), Валерія Зоря, Юлія Андрійчук (всі - «Ардешань», Туреччина), Ольга Лаюк («Анкара Єнімахалле», Туреччина),  Юлія Снопова («Муратпаша», Туреччина),  Наталія Савчин, Леся Смолінг (всі – «Галичанка»), Анна Лезінська, Дар`я Кот, Іванна Мигович (всі - «Карпати»),  Олена Рудько («Спартак»)
Головний тренер - Борис Петровський.  Тренери - Валерій Войналович, Леонід Ратнер.  Лікар – Станіслав Прокопович.  Масажист - Іван Горват 
Нагадаємо, що у двох перших матчах відбору до ЧЄ-2016 збірна України програла на виїзді Сербії (25:34) та вдома Чехії (20:24). Попереду у нашої команди ще чотири поєдинки. 
Відбір до ЧЄ-2016. Група 2   10 березня ІТАЛІЯ – УКРАЇНА 13 березня УКРАЇНА – ІТАЛІЯ (Ужгород) 1-2 червня УКРАЇНА - СЕРБІЯ  4-5 червня ЧЕХІЯ – УКРАЇНА

До фінальної частини Євро-2016 вийдуть по дві найкращі команді, від кожної з семи відбірних груп, а також одна команда з найкращими показниками серед тих, які посядуть треті місця. 
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник