«Ми у вас віримо» - олімпійські чемпіонки звернулись до збірної України

11:11 | 07 марта 2016
Під час зборів жіночої національної збірної України на олімпійській базі в Конча-Заспі з командою зустрілись президент Федерації гандболу України Андрій Мельник та легендарні українські гандболістки Галина Захарова та Зінаїда Турчина. Під час зборів жіночої національної збірної України на олімпійській базі в Конча-Заспі з командою зустрілись президент Федерації гандболу України Андрій Мельник та легендарні українські гандболістки Галина Захарова та Зінаїда Турчина. Національна збірна готується до матчів проти Італії (10 березня на виїзді та 13 березня в Ужгороді) в рамках відбору до чемпіонату Європи-2016. 

 Зінаїда Турчина - олімпійська чемпіонка (1976 та 1980 років) Фото С. Цукіло
«Упевнена, ви чудово розумієте, яка відповідальність лежить не вас, - звернулась до гандболісток Зінаїда Турчина. – Вам потрібно не просто виграти, але й зробити це з великим відривом у рахунку адже різниця м’ячів може мати велике значення у боротьбі за вихід на чемпіонат Європи. Це складне завдання, але відступати вже немає куди».         
 Галина Захарова - олімпійська чемпіонка-1976. Фото С. Цукіло
«Ви найкращі українські гандболістки, - зазначила Галина Захарова. У нас гандбол має давні традиції, він в нашій генетичній пам’яті і в своєму ігровому мисленні переважаєте суперниць. Ми у вас віримо. Ви здатні показати потрібний результат». 

Фото С. Цукіло
 Фото С. Цукіло
Нагадаємо, що у двох перших матчах відбору до ЧЄ-2016 збірна України програла на виїзді Сербії (25:34) та вдома Чехії (20:24). Попереду у нашої команди ще чотири поєдинки. 
Відбір до ЧЄ-2016. Група 2   10 березня ІТАЛІЯ – УКРАЇНА 13 березня УКРАЇНА – ІТАЛІЯ (Ужгород. Початок – 15.30) 1-2 червня УКРАЇНА - СЕРБІЯ  4-5 червня ЧЕХІЯ – УКРАЇНА

До фінальної частини Євро-2016 вийдуть по дві найкращі команді, від кожної з семи відбірних груп, а також одна команда з найкращими показниками серед тих, які посядуть треті місця.  
Сергій  ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник