«Наша збірна за складом здатна бути у трійці найкращих у Європі» - президент ФГУ Андрій Мельник

11:26 | 07 марта 2016
Президент Федерації гандболу України Андрій МЕЛЬНИК після зустрічі з гандболістками національної збірної на базі в Конча-Заспі дав коментар сайту ФГУ. Президент Федерації гандболу України Андрій МЕЛЬНИК після зустрічі з гандболістками національної збірної на базі в Конча-Заспі дав коментар сайту ФГУ.
Андрій Мельник, Галина Захарова та  Зінаїда Турчина на зустрічі зі збірною на базі в Конча-Заспі. Фото С. Цукіло    Жіноча збірна готується до матчів проти Італії  в рамках відбору до чемпіонату Європи-2016. Поєдинки відбудуться 10 березня в італійському місті Фоллоніка та 13 березня в Ужгороді (початок - 16.30).
«Ми будемо чіплятися за кожний шанс вийти на чемпіонат Європи»
«У збірної складна турнірна ситуація у відбірному турнірі, але немає нічого неможливого, - переконаний президент ФГУ Андрій МЕЛЬНИК. -  Потрібно вигравати всі матчі і ми будемо чіплятися за кожний шанс. Зараз робимо все, щоб дівчата були в гарному настрої. Вважаю, збори пройдуть добре. 8 березня зробимо дівчатам приємний сюрприз. Настрій в команді нормальний. Головне, щоб не підвів командний дух, щоб вони самі повірили, що можуть це зробити. Потрібно зробити висновки з помилок, які були, та йти вперед. Головне, що виграє не один гравець чи тренер, виграє – команда! Це добре показав чоловічий «Мотор» у Лізі чемпіонів. У них була командна гра і тому вдалось перемогти. Вітаю керівництво «Мотора». Це велика перемога всього українського гандболу». 


«Не потрібно звинувачувати наших гандболісток, які змінюють громадянство»   «У нас сильний склад. Ця збірна може бути не тільки в десятці, але й навіть у трійці найкращих в Європі. Головне, щоб вони самі в себе повірили. Так, у нас є велика проблема: троє наших провідних гравці (Ольга Ващук, Юлія Манагарова та Ярослава Бурлаченко – прим. сайту ФГУ) не хочуть виступати за збірну країни. Вони приймають інші громадянства. Одна з них, я вважаю, є найкращою гандболісткою континенту. Звичайно, важко, коли ми ростили їх, а тепер вони нас залишають. Але, на мою думку, в усьому що відбулось винуваті ми самі. Значить, ми не зуміли їх втримати. Не можна звинувачувати спортсменів. Це ми в чомусь не доробили. Як уникнути цього в майбутньому? Напевне мені потрібно більше заробляти грошей, як президенту Федерації, а також, щоб нормалізувалась ситуація в країні.   
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ  
Источник