Турнир ветеранов памяти Анатолия Петриги

07:41 | 08 марта 2016
Турнір ветеранів гандболу пам’яті Анатолія Петрига пройшов 27 лютого 2016 року в місті Роздільна. Турнір ветеранів гандболу пам’яті Анатолія Петрига пройшов 27 лютого 2016 року в місті Роздільна. Символічно, що саме в цей день відзначається день народження нашої області, і турнір став своєрідним подарунком до цієї дати.
Ініціатором турніру виступила Федерація гандболу Одеської області, головою якої є Сергій Гриневецький. За його безпосередньої підтримки зміг здійснитися цей спортивний проект. Ідею проведення також підтримали Роздільнянська районна рада, школа-гімназія №1 та Роздільнянська ДЮСШ.
Турнір був присвячений пам’яті Анатолія Петрига. Анатолій Петрович – відомий тренер з гандболу, який виховав не одне покоління достойних спортсменів – майстрів спорту, чемпіонів престижних міжнародних турнірів і змагань. Він – випускник Роздільнянської середньої школи №1, яку закінчив із золотою медаллю.
У змаганнях взяли участь чотири команди: команда “Одеса” в категорії “+45” і команда “Одеса” в категорії “+50”, команда м. Роздільна в категорії “+35”, команда Біляївки в категорії “+35”.
У цей день на трибунах спортивного залу зібралися вболівальники, однодумці, друзі, молоді спортсмени. Яскраво і зворушливо пройшла урочиста церемонія відкриття турніру: парад учасників, підняття прапорів, хвилина пам’яті Анатолія Петровича Петрига, привітальні слова.
І ось представляють суддівську колегію (головний суддя – Ірина фунтових, член Президії і відповідальний секретар Федерації гандболу Одеської області, судді на майданчику – рефері 1-ої категорії Микола Шкурат і Євген Чуприна) і свисток сповіщає про початок довгоочікуваних ігор.

Змагання проходили цікаво і напружено буквально з першої гри, яка закінчилася справжнім пенальті-шоу. І з кожною грою наростали темп і напругу. Емоції переповнювали і гравців і глядачів: гострі ситуації на майданчику, красиві голи, яскраві пенальті.
А місця розподілилися наступним чином: грамотою учасника турніру відзначена команда м Біляївка “+35”. Диплом третього ступеня отримала команда м Роздільна “+35”. У фінал вийшли дві вікові категорії: команди “Одеса” “+45” і “+50”. Перевага виявилося за досвідом! Переможцем турніру стала команда “Одеса” “+50”.
Команди-учасниці турніру були відзначені кубками та дипломами за 1-е, 2-е і 3-е місця. А виграла турнір команда отримала Перехідний Кубок переможця змагань, прикрашений портретом Анатолія Петрига.
Що ж, турнір пам’яті Анатолія Петрига став хорошим тренуванням перед серйозними міжнародними змаганнями, на які команда-переможець “Одеса +50” відправляється через три місяці – Європейський турнір з гандболу серед ветеранів у м Пореч (Хорватія).
Источник