«Бачу в Альоні Рудько в майбутньому великого гравця» - Леонід Ратнер

15:56 | 10 марта 2016
10 березня на виїзді та 13 березня вдома жіноча збірна України проведе поєдинки проти Італії в рамках відбору до чемпіонату Європи-2016. 10 березня на виїзді та 13 березня вдома жіноча збірна України проведе поєдинки проти Італії в рамках відбору до чемпіонату Європи-2016. Про підготовку нашої команди сайту Федерації гандболу України розповів асистент головного тренера ЛЕОНІД РАТНЕР

Леонід Ратнер, асистент головного тренера збірної України 
Яким елементам у грі приділили основну увагу на зборах в Конча-Заспі? 
Все що, ми колись вигравали, навіть маючи потужний напад, ми вигравали від захисту. Останніми роками ми це розгубили. Відбулась зміна: пішли найкращі захисники і це стало нашою великою проблему. Зараз основну увагу ми приділяємо саме обороні. Якщо ми зуміємо захиститись, ми завжди зможемо перемогти. На зборах в Конча-Заспі приділяли багато часу командній тактиці та індивідуальній грі кожної гандболістки в обороні. Пробували всі схеми: 6-0, 5-1, із виходами. Дуже важливо визначитись із двома центральними гравцями захисту. Вони мають не тільки цементувати оборону, грати з лінійним, а також мають зіграти в блок. На цій позиції  маємо Лілію Горільську, Валерію Зорю, Юлію Снопову
На відкритому тренуванні збірної в Конча-Заспі при відпрацюванні захисту 5-1 попереду награвали Альону Рудько. Яке враження вона справила на тренерів?
Надзвичайно цікава дівчинка. Раніше наша збірна грала тільки 5-1. Були дуже серйозні гравці, які грали попереду - Ляпіна, Радченко. В Рудько я бачу великого переднього гравця. 

Альона Рудько та Ірина Глібко (номер 23) на тренуванні збірної у Конча-Заспі
 Знову ж таки згадуючи відкрите тренування: в ролі розігруючої встигли побувати відразу декілька гандболісток.   На цій позиції пробували Іру Глібко, Аню Редьку і виводимо з краю Віку Борщенко. Вона грає за один з найкращих клубів Європи («Ростов-Дон»), де її часто використовують як розігруючу. Не виключено, що цю позицію з часом може зайняти Рудько. У неї для цього є все необхідне. 
Наскільки тренерський штаб спокійний щодо воротарської позиції? 
У нас явний лідер і в команді, і воротах  це Вікторія Тимошенкова. Це досвідчений гравець. Вона витягувала чимало наших матчів. Все більш впевнено у неї за спиною почувається Іра Яблонська. Наталія Гайович не поїхала до Італії, але можливо вона буде у складі на матч в Ужгороді.   
Італія жодного разу не грала на чемпіонатах Європи, Україна ж не пропустила жодного з них. Наша збірна є фаворитом у протистоянні?
Якщо порівнювати, то ми за рангом вище за Італію, але складна ситуація в нашому гандболі все урівнює, тому до цих матчів потрібно ставитись максимально серйозно.    Попереду - Ляпіна, Радченко. В Рудько я бачу великого переднього гравця. 

 Перед матчами проти Італії збірна пройшла збори в Конча-Заспі 
Склад збірної України на матч проти Італії 10 березня:     Воротарі:   Вікторія Тимошенкова («Роман», Румунія),   Ірина Яблонська («Карпати»).  
Польові гравці:   Вікторія Борщенко («Ростов-Дон», Росія),   Ірина Глібко («Роман», Румунія),   Ольга Передерій, Євгенія Левченко (обидві - «Ювента», Словаччина),   Анна Редька («Гомель», Білорусь),  Ольга Ніколаєнко («Бекешчаба», Угорщина),   Лілія Горільська (МТК, Угорщина),  Валерія Зоря, Юлія Андрійчук (всі - «Ардешань», Туреччина),  Ольга Лаюк («Анкара Єнімахалле», Туреччина),   Юлія Снопова («Муратпаша», Туреччина),   Наталія Савчин, Леся Смолінг (всі – «Галичанка»),  Альона Рудько («Спартак») 
Головний тренер - Борис Петровський.   Тренери - Валерій Войналович, Леонід Ратнер.   Лікар – Станіслав Прокопович.   Масажист - Іван Горват 
Нагадаємо, що у двох перших матчах відбору до ЧЄ-2016 збірна України програла на виїзді Сербії (25:34) та вдома Чехії (20:24). Попереду у нашої команди ще чотири поєдинки.   
Відбір до ЧЄ-2016. Група 2     10 березня ІТАЛІЯ – УКРАЇНА  (відеотрансляція на сайті ФГУ) 13 березня УКРАЇНА – ІТАЛІЯ (Ужгород, ПС «Юність», початок о 15.30)   1-2 червня УКРАЇНА - СЕРБІЯ    4-5 червня ЧЕХІЯ – УКРАЇНА 

Нагадаємо, що у двох перших матчах відбору до ЧЄ-2016 збірна України програла на виїзді Сербії (25:34) та вдома Чехії (20:24). Попереду у нашої команди ще чотири поєдинки.  
Сергій ЦУКІЛО  ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ  
Источник