«Швидкість - наш козир. Земля має горіти під ногами!» Україна (U-20) перемогла у першому матчі відбору до ЧС-2016

23:11 | 19 марта 2016
Молодіжна збірна України розгромила Грузію у своєму першому матчі відбірного турніру в Чорногорії, де розігрується єдина від 7-ї групи путівка на чемпіонат світу-2016. Молодіжна збірна України розгромила Грузію у своєму першому матчі відбірного турніру в Чорногорії, де розігрується єдина від 7-ї групи путівка на чемпіонат світу-2016. Володар путівки визначиться 20 березня в матчі Україна – Чорногорія. Після перемоги над Грузією коментар сайту Федерації гандболу України дав головний тренер української молодіжки Борис Милославський.   
Україна – Грузія 43:21 (23:7) 19 березня. Місто Бієло-Поле (Чорногорія)  УКРАЇНА: Гладун, Гунько; Коновалова – 10 голів, Давидянц – 5, Поцелуєва – 5, Поляк – 5, Маркевич – 4, Червякова – 4, Рудько – 4, Косик – 3, Мелекесцова – 2, К. Гречка – 1, Сабова, М. Гречка. Семиметрові:  0 – 4/4 Двохвилинні штрафи: 6 – 2   Борис Милославський, головний тренер молодіжної збірної України (U-20):     
 - Ми почали матч дещо нервово.  Рухи ніг та рук наших гандболісток випереджали хід думок , але потім команда увійшла у гру. Помітно було, що Грузія дуже хотіла позмагатись з нами, але й ми вийшли на майданчик із максимальним налаштуванням. Наші дівчата – вогонь! Бажання у них було величезне! 
Зрозуміло, що поки немає про що говорити. Показником нашого рівня стане матч проти Чорногорії. Це команда світового класу і як ми з ними зіграємо, такий рівень на сьогодні ми і маємо. Сьогодні вся збірна Чорногорії була на нашій грі. Всі сиділи із блокнотами та записували. Пристрастей перед вирішальним матчем ми нагнали достатньо. 
- В якому складі збірна України почала матч проти Грузії ? 
Маша Гладун у воротах, лівий край – Марина Коновалова, ліва півсередня  - Софія Давидянц, розігруюча -  Альона Рудько, права півсередня  - Діана Червякова, права крайня  - Марина Поцелуєва, лінійна - Наталія Сабова. При переході до захисту замін не робили, адже очікували від Грузії швидкісної гри. Можливо, із Чорногорією будемо замінюватись в обороні, якщо суперниці гратимуть більш позиційно. З 18-20 хвилини почали випускати нових гравців. У другому таймі  тривалий час в центрі оборони діяли Анастасія Мелекесцева та Тетяна Поляк – гандболістки 1998 та 1999 років народження. У воротах вийшла Іванна Гунько, аби десь поберегти Марію Гладун для матчу проти Чорногорії. Гладун, як і Коновалова, це найближчий резерв національної збірної. 
- Як Україна забивала свої голи Грузії ?        
Дуже багато забивали  з переходів. Швидкість  - це наш козир. 
- Проти Чорногорії гратимете у такому ж стилі?    Так, це наша гра – активна оборона, переходи, прориви. Земля має горіти під ногами! У Чорногорія ж дуже висока збірна. Це взагалі надзвичайно висока нація. Це відчувається навіть просто на вулиці. 
Україна перемогла Грузію з більшою різницею, ніж це вдалось Чорногорії. Це щось дає нашій збірній?   Так, тепер у матчі з Чорногорією нас теоретично влаштує і нічия. Проти Грузії у нас всі хотіли забити.     Відбірний турнір до чемпіонату світу-2016. Місто Бієло-Поле (Чорногорія) Група 7 18 березня. Чорногорія – Грузія 29:14 19 березня. Україна – Грузія 43:21  20 березня.  Чорногорія  - Україна (Початок о 10.00 за київським часом)  До фінальної частини ЧС-2016 вийде тільки переможець групи
 Турнірна таблиця 
 
Сергій ЦУКІЛО  ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник