«Після гри у дівчат були сльози». Україна (U-20) поступилась у матчі за вихід на ЧС-2016

18:26 | 20 марта 2016
Молодіжна збірна України  (U-20) зазнала поразки у вирішальному матчі відбірного турніру у чорногорському місті Бієло-Поле, де розігрувалась єдина від групи 7 путівка на чемпіонат світу-2016. Молодіжна збірна України  (U-20) зазнала поразки у вирішальному матчі відбірного турніру у чорногорському місті Бієло-Поле, де розігрувалась єдина від групи 7 путівка на чемпіонат світу-2016. У поєдинку за перше місце наша команда поступилась господаркам - збірній Чорногорії — 20:24. Україна завершила турнір на другій позиції. Право виступити на чемпіонаті світу дісталось Чорногорії.       

Борис Милославський, головний тренер молодіжної збірної України (U-20):  
 - З нетерпінням очікуємо від організаторів диск із записом поєдинку. Такого суддівства я не бачив давно. До дівчат у мене немає жодних претензій, всі бились до кінця. Так, були помилки, втрати, але ми перегравали Чорногорію. У них сильна, накатана команда із високими гравцями, які мають вже дорослі кидки. Ми ж протиставили їм швидкість, грали на прорив. Нас зупинили судді. В бік Чорногорії вони дали лише один семиметровий. Коли потрібно було давати сім метрів та двохвилинне вилучення, арбітри призначали лише 9-метровий. У Чорногорії було лише 4 двохвилинні вилучення, хоча вони заслуговували на 15 вилучень. Ми розривали суперниць. У другому таймі я вже заборонив дівчатам реагувати на суддівство, хоча і сам отримав попередження. Принаймні два чистих гола, що ми забили, арбітри не зарахували. Це було суддівське свавілля. Я можу оцінювати суддівство, адже сам багато років був арбітром. Шкода дівчат. Після гри були сльози. Дівчата розуміли, що вони могли вийти на чемпіонат світу. Нам це не вдалось, але ми виступили гідно. Чимало чорногорських глядачів після гри нас підтримали, визнаючи нечесне суддівство. 
Чи були зміни в складі у порівнянні із вчорашньою грою проти Грузії?
Замість Червякової на позицію правої півсередньої з перших хвилин вийшла Маркевич. В іншому  - без змін: Гладун - у воротах, лівий край – Коновалова, ліва півсередня - Давидянц, розігруюча - Рудько,права крайня - Поцелуєва, лінійна - Сабова. Коновалову кілька разів переводив на місце півсередньої і вона проявила себе дуже добре. На заміну в першому таймі на позицію розігруючої і центрального захисника виходила Поляк, аби дати перепочити Рудько, яка вела гру команди. Рівно зіграли воротарі. Великих претензій до них немає. Гунько виходила на заміну і пару разів відбила кидки з позиційних атак. В захисті величезний обсяг роботи виконала Сабова. Билась вся команда і я вдячний кожному нашому гравцеві. Ми не поступались Чорногорії, але, на жаль, на арену вийшли судді.     Чорногрія - Україна 24:20 (14:8) 20 березня. Місто Бієло-Поле (Чорногорія)  ЧОРНОГРІЯ: Босняк - 6, Брнович - 5, Йовічевич - 4, Новакович - 3, Джокович - 2, Карапич - 1, Кавлович - 1, Конатар - 1, Сцепанович - 1, Адзич, Карапич, Когурич,Маринович, Ненезич, Саранович,Терзич. УКРАЇНА: Гладун, Гунько; Давидянц – 7, Рудько – 6, Маркевич – 3, Коновалова – 2, Червякова – 1, Поцелуєва – 1, Поляк, Сабова, Косик, Мелекесцова, К. Гречка,  М. Гречка. Семиметрові:  3/3 – 1/1 Двохвилинні штрафи: – 4 - 2 (двічи - Рудько) Попередження: 3 - 3 (Давидянц, Сабова та двічи - Рудько)
На початку матчу команди грали м`яч в м`яч - 4:4, 5:5, 6:6. Надалі Чорногорія пішла у відрив та виграла перший тайм - 14:8. Після перерви господарки збільшили свою перевагу до 8 голів, але Україна не припинила боротьби і зуміла скоротити відставання. На останніх хвилинах - серію влучних кидків видала Софія Давидянц. Всього у неї 7 голів. На один менше в Альони Рудько. Зрештою наша команда виграла другий тайм (12:10), проте програла весь матч — 20:24.       
Відбірний турнір до чемпіонату світу-2016 (U-20).  Група 7. Місто Бієло-Поле (Чорногорія)

Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ 
Источник