Молодіжна збірна України з гандболу гідно боролася, проте путівки на чемпіонат світу-2016 не здобула

10:26 | 21 марта 2016
20 березня молодіжна збірна України з гандболу у чорногорському місті Бієло-Поле зіграла другий  відбірковий матч до чемпіонату світу-2016, в якому поступилася збірній Чорногорії  з рахунком 20:24 (8:14). 20 березня молодіжна збірна України з гандболу у чорногорському місті Бієло-Поле зіграла другий  відбірковий матч до чемпіонату світу-2016, в якому поступилася збірній Чорногорії  з рахунком 20:24 (8:14).  Нагадаємо, що напередодні, 19 березня, у першому відбірковому матчі українки розгромили збірну Грузії з рахунком 43:21 (23:7). 
Тож українська збірна посіла друге місце у своїй групі, однак залишилась без путівки на чемпіонат світу. Адже з 7-ої відбіркової групи, в яку потрапили підопічні Бориса Милославського та Віталія Надича, лише переможець кваліфікувався на світовий мундіаль.
Один з тренерів української молодіжної збірної Віталій Надич так прокоментував сьогоднішню гру: «На жаль, програли. Перше, це судді. Зазвичай я намагаюся не нарікати на суддівство, але сьогодні змовчати не можу.  Чорногорки дуже грубо грали проти нас – били дівчат, тримали їх – а судді, немов не бачили. Склалося враження, що судді робили все, щоб не підпустити нас в рахунку надто близько до чорногорок. Тільки-но ми починали наздоганяти – отримували вилучення, або ми кидали, а судді давали ранній свисток. Незважаючи на відставання у першому таймі – 8:14, ми непогано наздоганяли і навіть перемогли у другому таймі – 12:10, однак чотири м’ячі різниці таки не відіграли. Чому – я вже пояснив.
По-друге, збірна Чорногорії має дуже хороших гравців задньої лінії, які добре кидають. В техніці і швидкості ми кращі, а в кидках вони. Нам дуже не вистачає у збірній  в захисті високих гандболісток. А наша Наталка Савчин, яка має прекрасний зріст, як для захисниці, на жаль, через хворобу до Чорногорії не полетіла. Сьогодні її на ігровому  майданчику дуже бракувало.
І все ж, вважаю, дівчата боролися гідно та зробили все, що в їх силах. Це не лише моя думка. Після закінчення гри вболівальники Чорногорії утворили своєрідний коридор пошани, і коли наші дівчата проходили через нього, їх проводжали оплесками. А тренери Чорногорії особисто підійшли до нашої збірної і сказали: «Молодці!»
Підготувала Наталія Васьо

Источник