Українські судді Даніела Бурин та Валерія Вароді відпрацювали на чемпіонаті світу серед шкільних команд

15:11 | 23 марта 2016
У французькому Руані з 11 по 19 березня пройшов чемпіонат світу з гандболу серед шкільних команд-2016. У французькому Руані з 11 по 19 березня пройшов чемпіонат світу з гандболу серед шкільних команд-2016. Учасниками масштабних змагань стали 37 команд з 23 країн світу. Для обслуговування ігор було залучено 19 пар арбітрів з України (Даніела Бурин та Валерія Вароді), Франції, Хорватії, Чехії, Боснії, Іспанії, Ісландії, Ізраїлю, Чорногорії, Кореї, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Швеції та Словенії. 

 Всі судді чемпіонату світу. Українки – в центрі фото
23-й чемпіонат світу серед шкільних команд.  11-19 березня. Руан (Франція) 23 країни 37 команд: 17 команд хлопців, 20 – дівчат 666 учасників: 518 гравців, 148 тренерів  128 матчів 80 000 тисяч - очікувана кількість глядачів

Змагання пройшли на високому рівні 
Про роботу на турнірі української пари суддів в коментарі сайту Федерації гандболу України розповіла ВАЛЕРІЯ ВАРОДІ:
- Ми 8-9 років займались гандболом в СДЮШОР «Карпати» (Ужгород). Далі стали суддями. Упродовж двох останніх років працюємо на матчах Дитячої ліги чемпіонату України та на іграх Вищої ліги.
- Як ви опинились серед суддів чемпіонату світу серед шкільних команд в Руані?
Нас направила Федерація гандболу України. У європейському гандболі проходить омолодження суддівського корпусу. Європейська федерація заохочує молодих арбітрів, задля цього працює спеціальна програма, в рамках якої ми і стали учасниками змагань у Франції. 

Даніела Бурин та Валерія Вароді - українська пара суддів на шкільному ЧС-2016   
- Як пройшов турнір для вас?
Кожного дня ми судили по 1-2 матчі, також дивились за роботою інших арбітрів, разом з делегатами ЄГФ розбирали правильні і неправильні суддівські рішення, відвідували лекції для арбітрів, складали тести на фізичну готовність та знання правил. Мета Молодіжної програми суддів - підготувати арбітрів для роботи на змаганнях європейського рівня. Перед нами виступав керівник суддівського комітету ЄГФ Драган Начевські. Нам наголошували, як важливо відчувати гру, аби тримати в ній баланс, заохочувати команди до боротьби, щоб поєдинок не втрачав інтересу. Також між арбітрами має бути хороша кооперація, вони мають відчувати один одного. 

 Даніела Бурин та Валерія Вароді виводять команди на гру 
- Які наслідки шкільний чемпіонат світу матиме для подальшого професійного зростання суддівських пар, які працювали на змаганнях?
У Суддівському комітеті ЄГФ роблять свої висновки про роботу кожної пари арбітрів. Це все буде враховуватись у майбутньому. Якщо в комітеті бачать, що пара готова, то в подальшому вона може стати кандидатом на Європейську категорію, а потім отримати Європейську категорію. Для нас особисто цей турнір приніс багато позитивних вражень, нам вдалось отримати чудову практику на високому рівні. Це велика мотивація для нас. 
Українці в списку суддівських пар ЄГФ на сезон 2015/2016

Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ      
Источник