«Буде дуже цікаво»! У Броварах зібрались всі лідери Суперліги

09:26 | 27 марта 2016
У жіночій Суперлізі розпочинається вирішальна частина чемпіонату. У жіночій Суперлізі розпочинається вирішальна частина чемпіонату. З 27 по 29 березня в Броварах пройде перший з’їзний тур другого етапу. Його учасники  – «Карпати» (38 очок), «Галичанка» (34), «Дніпрянка» (22) та «Спартак» (16) стали найкращими у першій частині чемпіонату. У коментарі сайту ФГУ тренери претендентів на медалі поділились своїми очікуваннями від броварського туру. 
1-й з’їзний тур другого етапу Суперліги. Зала БВУФК (Бровари)
27 березня  «Карпати» (1) – «Дніпрянка» (3). (Початок - 18.00)  «Галичанка»(2) – «Спартак» (4)   28 березня  «Спартак – «Карпати» (18.00)  «Дніпрянка – «Галичанка» 
29 березня  «Дніпрянка – «Спартак» (18.00)  «Карпати» - «Галичанка» 
У дужках позначені місця за підсумками першого етапу та час початку матчів. Другі ігри починатимуться по закінченню перших.   
Борис ПЕТРОВСЬКИЙ, головний тренер «Карпат»:        «У нас в складі нова гандболістка - лінійна Вікторія Бабій. Намагаємось якось вирішити важкі кадрові проблеми нашої команди. Окрім травм Воронової та Кильч, також під питанням участь Беати Цубиної. Дар’я Кот прагне зіграти навіть незважаючи на травму коліна. Це буде важкий тур. У першому матчі ми граємо з «Дніпрянкою», попередні поєдинки проти якої були дуже складними для нас». 

Тетяна ШТЕФАН, тренер «Галичанки»:  «На всіх очікують нелегкі ігри. Важливим є результат кожного поєдинку. Отже буде дуже цікаво. Нашій команді неможна втрачати очки. Ми готувались до цих поєдинків, хоча 7 наших гравців залучались до збірних. Наталія Савчин перехворіла бронхітом. Вона тренується лише з середи. У фізичній готовності вона багато втратила. Не зможемо задіяти  Тетяну Поляк, яка в ці дні гратиме в Дитячій лізі».  
Борис Милославський, тренер «Дніпрянки»: «Тренери «Дніпрянки» були задіяні у молодіжній збірній. Після нашого повернення «Дніпрянка» мала лише три дні на підготовку. Разом з тим ми готові битися, всі здорові і мають бойовий настрій. Наш перший суперник - «Карпати» - має сильного воротаря та швидких польових гравців. Ми  знаємо, що вони чекатимуть на наші помилки, аби забити на переходах. Тому наше завдання не робити їм подарунків, не втрачати м’яч в нападі, не робити поспішних кидків. Якщо уникнемо помилок, то все у нас буде добре».      
Майя КАРБУНАР, головний тренер «Спартака»: «Ми готові до бою, хоча для трьох поєдинків за три дня потрібно мати довшу лаву запасних, ніж у нас. Альону Рудько непокоїть гомілкостоп. Тренери  національної та молодіжної збірної були задоволені нею. Втоми у Альони немає, а бажання грати у неї завжди величезне. Ольга Михайленко та Маргарита Бреус хворіли два тижні і повернулись до тренувань не так давно».
Склади команд на 1-й тур другого етапу Суперліги 
«КАРПАТИ» (УЖГОРОД) 


«ГАЛИЧАНКА» (ЛЬВІВ)


«ДНІПРЯНКА» (ХЕРСОН)

«СПАРТАК» (КИЇВ)

1

Дар’я ТАРАСЕНКО

12

Ольга МИХАЙЛЕНКО

 

 

2

Олена ФУРМАНЕЦ

4

Олена РУДЬКО

6

Тетяна ШИДИВАР

7

Маргарита БРЕУС

8

Кристина МЕРКУШЕВА

10

Вікторія ХАРЛАМОВА

11

Анна КОЗАЄВА

15

Вікторія ВЛАСЮК

19

Любов БІЛОШИЦЬКА

21

Владлена РИБКІНА

99

Таїсія КУДЛАЙ


Інформація щодо другого етапу Суперліги:   - Команди зберігають всі очки, здобути на першому етапі.   - Всього на другому етапі відбудуться 4 з’їзні тури. 2 тур пройде на майданчику «Дніпрянки» (13-15 квітня), 3-й – у Львові, 4-й – в Ужгороді. 
При рівності очок у двох і більше команд, місця розподіляються:  - за більшою кількістю набраних очок в іграх між ними;  - за кращою різницею м'ячів в іграх між ними;  - за кращою різницею закинутих та пропущених м'ячів у всіх іграх чемпіонату України з   гандболу;  - за більшою кількістю перемог у всіх іграх чемпіонату України з гандболу;  - за більшою кількістю закинутих м'ячів у всіх іграх чемпіонату України з гандболу 
Турнірна таблиця першого етапу Суперліги

Фото – Євгеній Кравс  Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ


Источник