«Кажу їй: ти маєш стати конкурентом Анни Редьки у збірній». Тренери «Дніпрянки» та «Карпат» про матч, що приніс одну з найбільших несподіванок у сезоні

14:11 | 28 марта 2016
У 1-му з’їзному турі 2-го етапу Суперліги в Броварах «Дніпрянка» перемогли лідера турнірної таблиці  - «Карпати» (33:28). У 1-му з’їзному турі 2-го етапу Суперліги в Броварах «Дніпрянка» перемогли лідера турнірної таблиці  - «Карпати» (33:28). Після гри головні тренери команд Михайло МИЛОСЛАВСЬКИЙ та Борис ПЕТРОВСЬКИЙ дали коментарі сайту ФГУ: 

  МИХАЙЛО МИЛОСЛАВСЬКИЙ, головний тренер «Дніпрянки»:
- Дівчата дещо перегоріли і ми почали дуже невдало – 0:4. Але я ставлю команді плюс, адже дівчата не зламались. Я втримався він тиску на гравців, дав їм заспокоїлись і все встало на свої місця. Ми дуже хотіли перемогти. Ще по грі в Херсоні, коли ми поступились їм з різницею в один м’яч, дівчата відчули, що «Карпати» для нас у зоні досяжності. Сьогодні, на мій погляд, починаючи з 11-12 хвилини і до кінця матчу гра була повністю під нашим контролем. «Карпати» забили багато, але не показали гри в обороні. У них є кадрові втрати, але і у нас не все гаразд. 
- Справила враження ліва крайня Альона Сорокіна «Дніпрянки», яка ефектно перегравала суперниць один в один. 
У немає особливих даних, проте є безмежна працелюбство. Я їй завжди кажу: для тебе зразок – це гра Анни Редьки в національній збірній. Рівняйся на неї. Я багато років працював з Редькою у збірній. Вона справжній професіонал, є основним гравцем, хоча теж не має даних. Альоні Сорокіній я кажу: за всієї поваги до Анни Редьки, ти маєш стати її конкуренткою за місце в національній збірній. Хай тебе помітить головний тренер збірної. Думаю, сьогодні він її помітив. 
 - Очікувалось, що «Дніпрянка» більше гратимете у швидких переходах, проте ви багато забили і в позиційних атаках.      Коли ми досягли перевагу у 4-5 м’ячів, я зупинив команду. У нас сьогодні ще немає такої майстерності, щоб робити правильні рішення на високій швидкості. Отож нехай тепер поспішають суперниці та помиляються, а ми будемо грати надійно і витискати з кожної атаки гол. Коли ситуація стала загрозливою для нас в другому таймі («Карпати» скоротили своє відставання до трьох голів – 21:24), я взяв тайм-аут і сказав дівчатам: стоп, далі все робимо кроком, а розігруючому дав завдання розвернути всі атаки ліворуч, там де грає Сорокіна. І Сорокіна провела сьогодні завершення матчу блискуче.  
 

БОРИС ПЕТРОВСЬКИЙ, головний тренер «Карпат»: «Будуємо команду заново»
- В «Карпатах» іде становлення команди заново. Через травми у нас вибули лідери, тому потрібно перебудовувати команду, але часу на це немає. Зігратися не було можливості, адже дівчата були в молодіжній збірній. 
- «Дніпрянка» чимось здивувала? 
Ми знали їх силу. Останні матчі проти «Дніпрянки» були дуже важкими. Сьогодні ми також налаштовувались на боротьбу. 
- Як замінити травмовану Дар’ю Кот - головного снайпера «Карпат»? 
Має шанс проявити себе Олена Косик. Сьогодні вона в кінці матчу закинула пару потрібних голів. 
 - Лінійна Анна Лезінська сьогодні в кількох атаках опинялась в задній лінії. 
Через втрати вимушені піднімати  її. Можливо, вона ще гратиме на позиції півсередньої. Ми працюємо над цим.
- Як змінює ваша поразка «Дніпрянці» розстановку сил у боротьбі за золото?     Інтрига закручується. У нас ще чотири матчі із «Галичанкою», «Дніпрянка» також не скидає оберти. У них хороший склад і вони перебувають у хорошій формі. Отже все ще попереду.   
Розклад та результати матчів 1 туру 2-го етапу Суперліги. Бровари, зала БВУФК
27 березня «Карпати» – «Дніпрянка» 28:33 «Галичанка» – «Спартак» 36:20
28 березня  «Дніпрянка – «Галичанка» (Початок - 18.00) «Спартак – «Карпати»(19.45)
29 березня «Карпати» - «Галичанка» «Дніпрянка – «Спартак»
Текст та фото - Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
                            
Источник