«Налаштовані на вдалий виступ». 7 квітня молодіжна збірна (U-2O) вирушає на відбір на ЧЄ-2016

10:42 | 06 апреля 2016
6 квітня завершується збір молодіжної збірної України (U-20), що проходив в Ужгороді з 26 березня. 6 квітня завершується збір молодіжної збірної України (U-20), що проходив в Ужгороді з 26 березня. 7 квітня команда автобусом вирушить до словацького  Прешова для участі у відбірному турнірі до чемпіонату Європи-2016. З 8-го по 10 квітня українці на майданчику «Татран Арени» (на  першому фото) проведуть три матчі проти Словаччини, Хорваті та Фінляндії. В коментарі сайту ФГУ головний тренер нашої молодіжної збірної Володимир Леонтьєв назвав остаточний склад команди. В списку 16 гандболістів. З тих, хто перебував на зборах в Ужгороді, до заявки не потрапили Дмитро Телішвеський та Ігор Гурін.        Склад молодіжної збірної України на відбріний турнір до чемпіонату Європи-2016:
ЗНТУ-ЗАБ: Богдан Черкащенко, Олександр Касай, Едуард Кравченко, Олександр Лихіна, Дмитро Горига, Максим Волювач, Дмитро Ільченко. ЦСКА: Володимир Шупик, Станіслав Плясун, Андрій Охотніков, Ігор Бережний. ZTR: Максим Стрельников, Дмитро Артеменко. ZTR-Буревісник: Максим В’юник, Роман Бережний. КДЮСШ-ЛДУФК: Тимофій Тільненко.
Головний тренер - Валерій Леонтьєв. Асистент головного тренера - Микола Крохмаль. Лікар – Олександр Фурманець. Керівник делегації – Сергій Деревянкін 
В складі української делегації  на відбірний турнір також поїде головний тренер національної збірної Віталій Андронов. Під час зборів в Ужгороді молдіжка провела два контрольні поєдинки проти львівського КДЮСШ-ЛДУФК. Запланований поєдинок проти одного з угорських клубів не відбувся, адже суперник через проблеми з документами не зміг прибути в Україну. 
    Володимир ЛЕОНТЬЄВ, головний тренер молодіжної збірної України (U-20): - Збори були організовані на високому рівні. Нам немає на що скаржитись. У хлопців гарний настрій: хочемо виступити вдало та пройти далі. На жаль, нам бракує ігрової практики, щоб в бойових умовах дізнатись про наші слабкі місця та закрити їх. 
- Який захист збираєтесь використовувати?    У нас високі гандболісти, отже будемо грати 6-0, хоча готові перебудовуватись і на інші варіанти оборони. В центрі захисту гратимуть Максим Стрельников та Дмитро Ільченко. На них дуже розраховуємо. В разі необхідності, на цій позиції  також може вийти Богдан Черкащенко. Взагалі, захист нас непокоїть найбільше. 
- Яка ситуація в нападі? Чи є в команді б’ючі гравці, а також наскільки збірна готова зіграти у швидких переходах?  - На тренуваннях команда біжить непогано. Маємо швидких Едуарда Кравченка, Дмитра Артеменка, Станіслава Плясуна. Задня лінія теж біжить. Перехід виглядає непогано, але щоб його використовувати потрібно відіграти в захисті. Отож саме оборона є головною. Також сподіваємось на воротарів. Що  ж до б’ючих гравців, то це передусім Максим Стрельников та Богдан Черкащеко. Зіграти в задній лінії можуть і Тимофій Тільненко, Дмитро Горига та інші. На позиції розігрую чого маємо Романа Бережного та Олександра Касая
Відбірний турнір на молодіжний чемпіонат Європи-2016 (U-20) Група 5. Прешов (Словаччина). 8 - 10 квітня  До фінальної частини ЧЄ-2016 вийде тільки переможець групи     Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ    
Источник