Тренер ГК «Галичанка» Тетяна Штефан: «Ми нікого не боїмося – виходимо і граємо!»

14:12 | 13 апреля 2016
Вже сьогодні, 13 квітня, у Херсоні  львівська «Галичанка» розпочне боротьбу у другому  з’їзному турі другого етапу чемпіонату України гандбольної Суперліги. Вже сьогодні, 13 квітня, у Херсоні  львівська «Галичанка» розпочне боротьбу у другому  з’їзному турі другого етапу чемпіонату України гандбольної Суперліги.  У перший ігровий день підопічні Тетяни Штефан та Віталія Надича зустрінуться з київським «Спартаком».  Завтра,  14 квітня, зіграють з місцевою «Дніпрянкою».  А 15 квітня змагатимуться з основними суперницями у боротьбі за чемпіонство в Суперлізі – ужгородськими «Карпатами».  Нагадаємо, що на сьогоднішній день «Галичанка» і «Карпати» очолюють турнірну таблицю, маючи однакову кількість очок. Перед початком другого  з’їзного туру поспілкувалися з головним тренером львівських гандболісток Тетяною Штефан:
- Зараз у нас всіх одна і та ж думка - ми хочемо стати чемпіонками, - розпочала розмову Тетяна.  -  І, як бачите, не просто хочемо - ми йдемо до цього. Тому нам втрачати очки на цьому турі аж ніяк не можна – саме так налаштовувала своїх, але дівчата й самі це прекрасно розуміють. Суперників ми поважаємо і цінуємо, тому на кожну команду готувалися однаково серйозно.  Легких ігор очікувати не слід, адже у другий етап чемпіонату України пройшли лише чотири найсильніші команди Суперліги за підсумками першого етапу. Тому до кожної гри ми ставимося більш ніж відповідально. 
- Кого остерігаєтесь більше – ужгородських «Карпат» , як безпосередніх  конкуренток за «золото» суперліги,  чи все ж херсонську «Дніпрянку»? Адже херсонки за очками  хоч на «золото» і не претендують, однак останнім часом набрали непогані оберти - у першому з’їздному   турі навіть перемогли «Карпати».
-  Нікого ми не боїмося -  виходимо і граємо.
- Чи всі гандболістки «Галичанки» змагатимуться у Херсоні?
- Не поїхала Наталія Стрюкова, яка на тренуванні підвернула гомілкостоп - нічого серйозного, але вирішили її на ці ігри не виставляти. Так само не взяли Таню Поляк, ученицю Львівського училища фізичної культури, яку віднедавна стали підключати до «Галичанки». Оскільки Таня не тренувалася з нами зараз: вона грала у чемпіонаті України серед дівчат  в складі команди ЛУФК. А ось ще одна наша юна дебютантка Ольга Василяка у Херсон поїхала. Вона розумничка і, вважаю, цілком цього заслужила, що довела на тренуваннях. Тепер подивимось її в грі, принаймні на матчі зі «Спартаком» Оля вийде на майданчик. 
- Дякую за розмову. Вболіваємо за вас!
Розмовляла Наталія Васьо Фото Сергій Цукіло
Источник