«Галичанка» перемогла «Дніпрянку» і очолила турнірну таблицю у другий ігровий день фінального етапу Суперліги

16:40 | 16 апреля 2016
Львівська «Галичанка» здобула чергову перемогу у другому з’їзному турі другого, фінального, етапу чемпіонату України гандбольної Суперліги. Львівська «Галичанка» здобула чергову перемогу у другому з’їзному турі другого, фінального, етапу чемпіонату України гандбольної Суперліги. Вчора, 14 квітня, львів’янки з рахунком 31:22 здолали господарок туру - херсонську «Дніпрянку».  
До слова, сенсацією другого ігрового дня став програш лідерів Суперліги - ужгородських «Карпат» - київському «Спартаку» - 28:29. Нагадаємо, що до того «Галичанка» і «Карпати» мали однакову кількість очок, однак турнірну таблицю очолювали все ж ужгородки (за рахунок більшої кількості особистих перемог над львів’янками упродовж чемпіонату). Внаслідок вчорашньої  поразки «Карпати» не здобули нових залікових очків, натомість «Галичанка» їх собі доплюсувала, подужавши «Дніпрянку». Тож підопічні Тетяни Штефан та Віталія Надича зайняли першу сходинку турнірної таблиці.
Гандбол. Жінки. Чемпіонат України. Суперліга сезону-2015/2016
Другий етап. Другий з’їзний тур. Другий ігровий день.
 «Галичанка» (Львів) – «Дніпрянка» (Херсон) - 31:22 (13:11)
14 квітня. Початок – 17:45. Херсон. Спорткомплекс ХВУФК.
Судді: Марина Дуплій, Олена Каверіна (обидві – Запоріжжя).
Делегат ФГУ: Валентин Вакула (Київ).
 «Галичанка»: Єлизавета Гілязетдінова, Марія Гладун – Наталія Савчин (7 голів), Марина Коновалова (5), Наталія Туркало (5), Олеся Парандій (5), Вікторія Сідлецька (2), Леся Смолінг (2), Наталія Воловник (2), Анастасія Дорожівська (2), Мар’яна Маркевич (1), Наталія Сабова, Анастасія Баранович, Влада Косміна, Софія Давидянц, Ольга Василяка.
Тренери: Тетяна Штефан, Віталій Надич.
«Дніпрянка»: Валентина Дрембач, Тетяна Чорнявська – Ксенія Проценко (6 голів), Катерина Кандибей (4), Юлія Ткаченко (3), Тетяна Попович (3), Альона Каменщик (3), Дарина Сурган (1), Марина Поцелуєва (1), Світлана Лобода (1), Яна Рева, Олена Сорокіна, Валерія Кириллова, Маргарита Гречка, Христина Гречка, Ганна Сільвестрова. 
Тренери: Михайло та Борис Милославські.
7-метрові кидки (пенальті): 4 кидки / 3 реалізовано – 7 / 3.
2-хвилинні вилучення: Наталія Воловник, Наталія Сабова  - Дарина Сурган (двічі).
 Попередження: Наталія Воловник, Вікторія Сідлецька, Мар’яна Маркевич – Дарина Сурган, Яна Рева, Марина Поцелуєва.

Рахунок гри на 1-ій хвилині відкрила «дніпрянка» Тетяна Попович, і лише на 3-ій хвилині  це вдалося зробити і «галичанці» Марині Коноваловій – 1:1.
На 4-ій та 5-ій хвилинах суперниці обмінялися голами, забитими с пенальті. Штрафні кидки в обох командах виконали їх найдосвідченіші гравчині:   у львів’янок реалізувала пенальті Наталія Туркало, у  херсонок - Катерина Кандибей – 2:2.
Та вже на 9-у хвилину гри львівські гості випередили господарок майданчику на три м’ячі – 6:3. «Галичанки» забили чотири голи -  Наталія Савчин, Мар’яна Маркевич, Марина Коновалова та Наталія Воловник. У «Дніпрянці» лише Ксенії Проценко вдалося розписатися у львівських воротах. А далі ситуація на майданчику відбувалася з точністю до навпаки – чотири рази влучили херсонки – Марина Поцелуєва та тричі Ксенія Проценко. Львів’янки ж відповіли лише одним голом у виконанні Лесі Смолінг.  Таким чином на 18-ій хвилині матчу встановилася ігрова рівновага – 7:7. Та вже у наступну двохвилинку тайму Марина Коновалова та Наталія Воловник схилили шальки терезів на користь «Галичанки» - 7:9 (20-а хвилина).
І хоч херсонки відчайдушно намагалися повернути паритет, «галичанки» зуміли втримати їх на відстані одного м’яча. За цей час у «Галичанці» голами відзначились Вікторія Сідлецька та Наталія Савчин, а у «Дніпрянці» - Юлія Ткаченко, Світлана Лобода і Тетяна Попович.  На 25-у хвилину рахунок був – 11:10. Надалі львів’янки Наталія Савчин та Олеся Парандій віддалили свою команду від «Дніпрянки» на безпечнішу відстань – 13:10, яку на останній хвилині першого тайму  дещо скоротила херсонка Дарина Сурган  - 13:11.  На перерву хоч і з незначною перевагою, та все ж лідерками, відправились львів’янки.
У перерві наставники «Дніпрянки» додали бойового духу своїм гандболісткам - ті з перших секунд другого тайму просто-таки кинулися на суперниць. І вельми результативно, адже за три хвилини після початку херсонкам вже вдалося зрівняти рахунок – 13:13. Катерина Кандибей та Ксенія Проценко стали авторками цих голів.
На 35-ій хвилині матчу  - ще раз нічия – 15:15. У «галичанок» забили Наталія Савчин та з пенальті Наталія Туркало, а у «Дніпрянці» знову Катерина Кандибей (двічі). Та вже до 40-ої хвилини «галичанки» таки «вирвали» лідерство», влучивши тричі  – 18:15. Гру «Дніпрянки» могла врятувати Катерина Кандибей, яка двічі пробивала пенальті, однак в обох випадках схибила. Не реалізувала пенальті і «галичанка» Наталія Туркало.
Проте вже при наступному виконанні штрафного Наталія Туркало була переконливіша, пробили херсонську воротарку і її молодші подруги по команді – Олеся Парандій та двічі Марина Коновалова. У свою чергу у львівських воротах розписалися «дніпрянки» Тетяна Попович, Юлія Ткаченко та при виконанні штрафного Ксенія Проценко. Проте для херсонок цього було замало - львів’янки вже відірвалися на чотири очки -  22:18 (45-а хвилина).
На 49-у хвилину матчу «галичанки» ще відчутніше зміцнили  лідерство – 25:19. На голи львів’янок Наталії Туркало, Лесі Смолінг та Олесі Парандій у херсонок спромоглася відповісти лише Юлія Ткаченко. А після того, як у «Дніпрянці» не зуміли забити пенальті Ксенія Проценко та Катерина Кандибей (на 50-ій та 52-ій хвилинах відповідно), херсонки засмутилися остаточно і до кінця гри спромоглися лише на три голи (усі – у виконанні Альони Каменщик). А львівські гандболістки навпаки були окрилені близькістю перемоги і забили вдвоє більше: двічі Олеся Парандій, по разу - Наталія Савчин, Вікторія Сідлецька, а на останніх хвилинах гри – двічі Анастасія Дорожівська. 
Фінальна сирена зафіксувала рахунок 31:22 і перемогу «Галичанки».    А вже сьогодні о 11:00 на команду Тетяни Штефан та Віталія Надича чекає завершальна та найважча гра другого з’їзного туру – з «Карпатами» – найголовнішими суперницями у боротьбі за «золото» в Суперлізі. Слід очікувати, що «Карпати» на «Галичанку» налаштуються максимально, прагнучи будь-що повернути собі перше місце у турнірній таблиці. 
Фото Евгения Кравса Підготувала Наталія Васьо 
Источник