Галичанка “йде до чемпіонства”, а Карпати “доживають сезон”. Коментарі щодо туру в Херсоні

16:40 | 16 апреля 2016
Головною подією  2-го з’їзного туру другого етапу жіночої Суперліги, що пройшов у Херсоні (13-15 квітня) стала зміна лідера чемпіонату. Головною подією  2-го з’їзного туру другого етапу жіночої Суперліги, що пройшов у Херсоні (13-15 квітня) стала зміна лідера чемпіонату. На перше місце вийшла “Галичанка”, яка виграла всі три матчі туру. Натомість екс-лідер  - “Карпати” - програв дві зустрічі, зокрема неочікувано поступився “Спартаку”. Своїми враженнями щодо херсонських баталій поділились учасники подій.     Леся Смолінг, гравець “Галичанки”:
 “Ми йдемо до чемпіонства” “Тур виявився надзвичайно напруженим. Складними були всі поєдинки, особливо їх перші тайми. Доводилось виявляти характер, аби утримувати лідерство в рахунку. Нам дуже допомогли воротарі. Передусім це було важливо в матчах проти “Дніпрянки” та “Карпат”. Також ми вдало зіграли в захисті. Матчі проти “Карпат” завжди даються нам важко. Нам нелегко пробити їх воротаря Іру Яблонську, але цього разу ми виграли передусім завдяки вдалій грі в обороні. Ми пропустили лише 18 голів. Це дуже мало. Оборона принесла нам перемоги в усіх матчах туру.  Повертаємось до Львова у позитивному настрої. Наступний тур пройде на нашому майданчику (21-23 квітня). Ми вже маємо відрив від “Карпат” і йдемо до чемпіонства. У Львові налаштовані зіграти не гірше ніж у Херсоні”.
Борис Петровський, головний тренер “Карпат”
“Ми б`ємося і доживаємо цей сезон” “Результат на табло і з цим нічого не зробиш. Нічого неочікуваного не сталось. Зі “Спартаком” у нас останнім часом були важкі ігри. Команда не витримує, немає сил, немає людей (“Карпати” грають без травмованих  Дар`ї Кот, Іванни Мигович, Тетяни Кильч, Надії Воронової та Ніколь Чундак). В такому щільному графіку зі з`їзними турами та єврокубками ми не встигаємо відновлюватись. Ми б`ємося і доживаємо цей сезон”.             Альона Рудько, гравець “Спартака”:
“Дуже раді перемозі над Карпатами” “Карпати” - команда, що добре біжить. Зазвичай, вони багато забивають на переходах,  але нам вдалось зупинити їх перехід. Ми не дали їм убігти, зупиняли суперниць, робили перехоплення. Важливо, що ми небагато помилялись в нападі, а отже не створювали їм умов для контратак. Звісно, ми були дуже радій цій перемозі. З “Дніпрянкою” ми також боролися, але дещо провалили захист. Нам не вистачає сил на весь матч. На заміні у нас лише два гравці, потрібно ще п`ять. В другому таймі втомлюєшся не стільки фізично, скільки розумово: починається сумбур, втрати і зрештою це призводить до відставання в рахунку. Ми не зуміли скоротити відставання від “Дніпрянки” в турнірній таблиці і шансів на бронзу у нас фактично вже немає, втім в заключних турах ми будемо грати на перемоги”.
Херсон (зала ХВУФК). 2-й з`їзний тур другого етапу жіночої Суперліги 
13.04.2016р.  «Галичанка» -«Спартак» 33:19 (15:11)  «Карпати» - «Дніпрянка» 36:30 (19:12)
14.04.2016р. «Спартак» - «Карпати» 29:28 (15:12) «Дніпрянка» - «Галичанка» 22:31 (11:13)
15.04.2016р.  «Карпати» - «Галичанка» 18:24 (8:12) «Дніпрянка»- «Спартак» 33:31 (15:14)
Турнірне становище першої четвірки  1. Галичанка - 46 2. Карпати - 42  3. Дніпрянка - 28 4. Спартак -18
Наступний, третій,  з’їзний тур пройде у Львові 21-23 квітня 
Фото - Євгеній Кравс Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ 
Источник