«Такі красуні є тільки в гандболі!» - Леонід Євтушенко повернувся до тренерської роботи

13:11 | 10 мая 2016
З початку жовтня 2015 року один з найбільш титулованих гандбольних фахівців України Леонід Євтушенко повернувся до тренерської діяльності. З початку жовтня 2015 року один з найбільш титулованих гандбольних фахівців України Леонід Євтушенко повернувся до тренерської діяльності. Екс-керманич жіночої збірної України, під керівництвом якого національна команда виграла срібло чемпіонату Європи-2000, колишній тренер жіночого «Мотора», «Спартака» та інших команд і збірних зараз працює з молоддю у Броварському вищому училищі фізичної культури. 70-річний Леонід Макарович добре виглядає і бадьоро поводиться. Під час нашої бесіди в холі ігрового комплексу БВУФК він неодноразово підкликав своїх учениць і невимушено жартував з ними.  
 - Немиришина, Гаврилюк, йдіть сюди! – звернувся Леонід Євтушенко до двох високих й гарних дівчат, які проходили повз нас. – Познайомтеся. Це Юлія та Діана - одні з наших лідерів. Красиві, але дуже вередливі. Втім якось з ними справляємося. Дівчата талановиті, але в роботі з ними потрібен батіг. Так, чи ні? – з доброзичливою усмішкою питає дівчат тренер. - Як роз’їхались на свята, так відразу понаїдали кілограм по п’ять. Я б їх бив різками кожного дня, але неможна, педагогіка не дозволяє.  Подивіться, які красуні! Такі гарні бувають тільки у гандболі. Хороші дівчата! З ними складніше, ніж з хлопцями, але й цікавіше!   
Леоніде Макаровичу, розкажіть про ваше повернення до тренерської роботи. В БВУФК я вперше прийшов працювати ще в 1983 року і тому, коли мене на початку осені запросили тренувати дітей, я з радістю погодився. Перед цим була пауза в чотири роки в тренерській роботі. Живу у Києві, але добиратися до Броварів мені зручно.    

 Леонід Євтушенко та його учениці. Фото С. Цукіло
- З яким віком працюєте в БВУФК?    Зараз моїм дівчатам 14-15 років. Діти складні, але підхід до них знайти вдається. Це дівчата: їх потрібно сварити, але більше за все любити. Вони все розуміють: якщо віддаєш роботі з ними душу, вони це цінують і розуміють. У нас дівчата з хорошими даними. Три дівчинки ліворукі, а це дуже цінується в гандболі. Ми запрошуємо до БВУФК талановитих гандболісток з різних міст. Так в нашій команді багато дівчат  Дніпродзержинська, є гравці з Броварів, Рівне, Сквири та інших міст. Зараз набирати дітей складніше. Раніше для всіх вважалось за щастя потрапити до спортивного інтернату. Є проблеми у фінансуванні. На більшу частину змагань зараз їздимо за рахунок батьків, хоча здебільшого це не дуже великі витрати. Є певна допомога і від влади, тому якось викручуємось і працюємо далі!
Сергій Цукіло ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ 
Источник