Збірна України зіграє проти дворазового чемпіона Олімпіад – збірної Кореї

17:40 | 10 мая 2016
Федерація гандболу України отримала підтвердження від жіночої корейської збірної щодо прибуття кореянок до Києва для проведення з 25 по 30 травня тренувального збору та контрольних матчів зі збірною України. Федерація гандболу України отримала підтвердження від жіночої корейської збірної щодо прибуття кореянок до Києва для проведення з 25 по 30 травня тренувального збору та контрольних матчів зі збірною України. 
Для нашої національної команди ці поєдинки стануть підготовчими до вирішальних ігор відбору до чемпіонату Європи-2016 проти Сербії (1 червня, київський Палац спорту) та проти Чехії (4 червня, місто Мост, Чехія). 
Збірна Південної Кореї є однією з найбільш титулованих у світі. На Олімпійських іграх вона двічі вигравала золото (Сеул-1988, Барселона-1992), три рази - срібло (Лос-Анджелес-1984, Атланта-1996, Афіни-2004 ) та одного разу - бронзу (Пекін-2008). Жодного разу на останніх восьми Олімпіадах кореянки не опускалась нижче четвертого місця. Саме четвертими вони були на Іграх-2012 у Лондоні. Для азійської збірної збори та матчі у Києві стануть етапом підготовки до участі на Олімпіаді-2016.
Місце та дати контрольних матчів між збірними України та Кореї  будуть повідомленні пізніше. Збори української національної команди почнуться 25 травня і пройдуть на Олімпійській базі у Конча-Заспі. 
Сергій Цукіло Федерація гандболу України
Источник