Смбатян, Уманець та Воловник у списку. Склад збірної України на збір перед матчами відбору до ЧЄ-2016

08:10 | 20 мая 2016
Тренери збірної України визначились зі списком гравців, яких викликано на збори, що відбудуться в Конча-Заспі з 25 травня. Тренери збірної України визначились зі списком гравців, яких викликано на збори, що відбудуться в Конча-Заспі з 25 травня. Команда готуватиметься до заключних  матчів відбору до ЧЄ-2016 проти Сербії (1 червня. Київ, Палац спорту. Початок о 19.00) та проти Чехії (4 червня. Мост, Чехія). Під час підготовчих зборів українки проведуть контрольні матчі зі збірною Південної Кореї 26 та 27 травня. 
Склад збірної України   Воротарі:  Вікторія Тимошенкова («Роман», Румунія),  Ірина Яблонська («Карпати»), Юдіт Балог (Угорщина)   Польові гравці:  Вікторія Борщенко («Ростов-Дон», Росія),  Ірина Глібко («Роман», Румунія),  Ольга Передерій («Ювента», Словаччина), Євгенія Левченко («Ювента», Словаччина),  Анна Редька («Гомель», Білорусь), Ольга Ніколаєнко («Бекешчаба», Угорщина),  Олена Уманець («Хайдунанаш», Угорщина) Лілія Горільська (МТК, Угорщина), Валерія Зоря («Ардешань», Туреччина), Ольга Лаюк («Анкара Єнімахалле», Туреччина),  Юлія Снопова («Муратпаша», Туреччина),  Тамара Смбатян («Олімпія Бескид», Польща), Наталія Савчин («Галичанка»), Наталія Воловник («Галичанка»), Анна Лезінська («Карпати»), Іванна Мигович («Карпати»), Олена Рудько («Спартак»).
Головний тренер - Борис Петровський.  Тренери - Валерій Войналович, Леонід Ратнер.  Лікар – Станіслав Прокопович.  Масажист - Іван Горват
Валерій Войналович, тренер збірної України:  Ірина Стельмах («Олімпія Бескид», Польща) не була викликана через травму. Їй зроблена операція на плечі. Прийняте рішення більше награвати молодь, тому в списку також немає Анастасії Підпалової («Діжон», Франція). Від Олени Уманець очікуємо, що вона посилить оборону. Олена дуже сильний захисник, яка має додати надійності правій стороні оборони, де маємо невисоких Глібко та Борщенко. З лівою стороною захисту, де грають Левченко, Передерій та Снопова, ситуація значно краще. Юдіт Балог дуже добре проявила себе в товариських матчах проти Угорщини і ми викликали її знову. Можливо, запросимо і Єлизавету Гілязетдінову (воротар «Галичанки»). Це залежатиме від того, як вона проявить себе в Кубку України. Від Тамари Смбатян чекаємо, що вона зможе продемонструвати свої найкращі якості. 
Відбір на ЧЄ-2016. Група  1. Сербія  - 7 очок (4 гри) 2. Чехія – 5 (4) 3. Україна – 4 (4) 4. Італія – 0 (4)
До фінальної частини Євро-2016 вийдуть по дві найкращі команді, від кожної з семи відбірних груп, а також одна команда з найкращими показниками серед тих, які посядуть треті місця.  
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ     
Источник