«Команда стане сильнішою до ігор відбору». Україна знову програла Кореї

09:55 | 28 мая 2016
Гандбольна збірна України зазнала поразки у другому контрольному матчі проти збірної Кореї (19:28). Гандбольна збірна України зазнала поразки у другому контрольному матчі проти збірної Кореї (19:28). Гра проходила в Києві на майданчику Національного університету фізвиховання та спорту. У порівнянні з першою зустріччю із кореянками, яку підопічні Бориса Петровського також програли (19:25), склад українок поповнився двома гравцями  - воротарем Юдіт Балог та лінійною Лілєю Горільскою, яка вийшла в основному складі. Українки повели 6:1, але напрочуд невдало провели наступні хвилини. Корея здійснила вражаючий ривок і вийшла вперед  - 11:7. Гості виграла перший тайм і збільшила свою перевагу у другому. 
Збірна України має ще кілька днів, аби  на зборах у Конча-Заспі якнайкраще підготуватись до ключових матчів відбору до ЧЄ-2016. 1 червня наша команда в столичному Палаці спорту прийматиме Сербію (початок о 19.00. Вхід вільний), а 4 червня на виїзді зустрінеться з Чехією.  
Україна  - Корея 19:28 (9:14) Контрольний матч. 26 травня. Київ. НУФВСУ. Судді Тетяна Ракитіна/Ірина Ткачук. Делегат Валентин Вакула Україна: Тимошенкова, Яблонська, Балог; Глібко 4, Горільска 3, Ніколаєнко 3, Передерій 3, Левченко 3, Снопова 1, Смбатян 1, Савчин 1, Зоря , Борщенко , Лезінська , Редька, Лаюк, Уманець, Смолінг, Рудько, Воловник.  Головний тренер Борис Петровський.  Семиметрові: 4/3 - 4/4  Двохвилинні вилучення 2 – 1. 

Борис ПЕТРОВСЬКИЙ, головний тренер збірної України: «Ми програли, а тому результат матчів оцінюю негативно. Другий поєдинок ми провели вже краще, хоча знову було чимало втрат та неточних кидків. Думаю, команда стане ще сильнішою до ігор відбору. У нас ще є кілька днів, щоб привести все до ладу. Будемо розбирати відео, подивимось статистику. Матчі проти Кореї були дуже корисними для нас. Ми дали зіграти практично кожному гравцеві, шукаємо оптимальний склад. Корея дуже сильний суперник. Вони готуються до Олімпіади і зараз перебувають на ходу».  
Вікторія БОРЩЕНКО, капітан збірної України: Початок гри був багатообіцяючим, але потім ми припустились багатьох. Те, що у нас виходило в першій зустрічі, ми хотіли зробити і в другій. Втім кореянки підготувались ще краще. Наші передачі в лінію вже не проходили. У другому матчі у нас було не менше 10 втрат під час спроб зіграти в лінію. Сподіваюсь, увесь ліміт помилок ми використали і в грі проти Сербії їх вже не буде.
Ольга НІКОЛАЄНКО, гравець збірної України:  «Сьогодні ми зіграли вже краще. Були більш зібраними та більшу увагу звертали на реалізацію. Якщо зважити, що ми провели разом лише 1-2 тренування, то, в цілому, не все було погано. До гри із Сербією у нас буде більше часу. Головне вірити у себе і бути справжньою командою, тоді неодмінно бути позитивний результат».

Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ 
Источник