«У цьому матчі у нас народилась справжня команда»

08:39 | 08 июня 2016
Одним з найбільш емоційних моментів сезону в українському гандболі стала перемога юніорської збірної України хлопців віком до 18 років над однолітками з Польщі (28:26) на контрольному турнірі в польському Держеньові. Одним з найбільш емоційних моментів сезону в українському гандболі стала перемога юніорської збірної України хлопців віком до 18 років над однолітками з Польщі (28:26) на контрольному турнірі в польському Держеньові. Про успіх команди та її подальшу підготовку до участі в чемпіонаті Європи-2016 сайту ФГУ розповів головний тренер збірної В’ячеслав Дідушенко.
В’ячеслав Дідушенко, головний тренер збірної України (U-18):
- На турнірі в Держеньові Польща йшла на першому місці й, аби зберегти лідерство мала в останньому турі перемагати нашу команду. Перед цим у нас була складна гра з Литвою, поляки ж витратили багато сил в поєдинку проти Ірану. Проти нас вони спочатку виставили своїх других номерів, але коли почали програвати, повернули на майданчик основу. Наша команда провела дуже хорошу гру. Хлопці діяли впевнено, бились один за одного. Для всіх наша перемога стала великою несподіванко. Після гри пролунали слова, що тепер у нас народилась команда. У хлопців з’явилась зіграність, а також розуміння, чого від них вимагають тренери. Коли є ігрова дисципліна, тоді є умови, щоб проявити себе. Звичайно, після гри всі були дуже раді. Для хлопців це справжнє свято: перемогти Польщу на їх майданчику. З’явився оптимізм, що ми можемо боротись за результат.   
Як проходитиме заключний етап підготовки до чемпіонату Європи серед команд другого дивізіону в  Болгарії (15 – 20 серпня)?
У своїх клубах хлопці почнуть підготовку до сезону на початку липня. Плани юніорської збірної ще не затверджені, але сподіваюсь, що нам вдасться з 25 липня провести тижневий тренувальний збір у Запоріжжі. 2-3 серпня плануємо в Броварах провести товариські поєдинки проти Грузії, а також вже маємо запрошення на виїзні спаринги зі збірною Білорусі 9 та 10 серпня. Якщо вийде реалізувати такі плани, то за два тижні підготовки ми значно посилимо нашу гру. 14-го серпня у нас день приїзду в Болгарію, а 15 числа стартуємо на чемпіонаті Європи. 
Склад збірної України (U-18) на турнірі в Держеньові (27-29 травня): Марк Полуботко, Рудольф Бородай, Кирило Корелов, Владислав Залевський, Іван Бурзак, Ігор Сафроненко, Владислав Паровинчак, Богдан Вічелковський, Єгор Калмиков, Дмитро Резнік, Денис Тищенко, Володимир Кара, Ігор Бережний, Ігор Скиба, Ростислав Поліщук. Головний тренер - Вячеслав Дідушенко. Тренер Ростислав Ланевич. 
27 травня Україна (U-18) - Іран (U-20) 25:31 Польща (U-18) - Литва (U-18) 33:20
28 травня Литва – Україна 23:27 Польща - Іран 33:30
29 травня Іран - Литва 32:21 Польща - Україна 26:28

Підсумкова турнірна таблиця 1. Іран        - 4 очки; + 17 (різниця м’ячів) 2. Польща - 4 очки; +14 3. Україна - 4 очки;   0  4. Литва     - 0 очок; - 28   

Всі фото - infoddz.pl  Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ 
Источник