«Виступи у Єврокубках дозволять гандболісткам піднятись на новий рівень»

18:25 | 08 июня 2016
Херсонський гандбольний клуб «Дніпрянка» отримав належну підтримку від міської влади і в сезоні 2016/2017 зіграє в Кубку виклику. Херсонський гандбольний клуб «Дніпрянка» отримав належну підтримку від міської влади і в сезоні 2016/2017 зіграє в Кубку виклику. Команда Михайла Милославського вже чотири роки поспіль виграє бронзу української Суперліги, однак через фінансові причини у двох попередніх сезонах на євроарені не виступала. 

Михайло Милославський, головний тренер ГК «Дніпрянка»:
 - Участь у єврокубках буде великим досвідом для наших гандболісток. Це можливість зіграти з командами різних стилів у різних залах та умовах. Коли ми раніше грали на євроеарені, це дозволяло гравцям вийти на більш високий рівень. Будемо виступати в Кубу виклику. Гадаю, стартуємо з 1/16 фіналу в листопаді цього року. 
- Домашні матчі будете проводити вдома? - Навряд чи. Таких фінансових можливостей у нас немає. Грати вдома це додаткові витрати, зокрема потрібно виплачувати по 100 євро суддям за матч, по 55 євро добових та інші витрати. На жаль, домашні матчі будемо проводити на виїзді. 
- Чи зміниться склад «Дніпрянки»? - Гравців, які виступали у нас в минулому сезоні, ми зберегли. Крім того має повернутись права півсередня Анастасія Сінчук. Вона не грала тривалий час через операцію та відновлення. Також прооперували Дарину Сурган. Маючи Сінчук та Сурган, в новому сезоні ми будемо здатні попити кров лідерів чемпіонату України. Зараз команда має по одному тренуванню на день. 20 червня вирушаємо на базу Херсонського державного університету в селищі Лазурне Скадовського району, де будемо працювати на піску та готуватись до чемпіонату України з пляжного гандболу. Він пройде там же з 1 по 6 липня.


Довідка. «Дніпрянка» виступала у Єврокубках 7 разів. Кожного разу - в Кубку виклику. Найкращий результат -  вихід до 1/4 фіналу в сезоні 2011/2012. Тоді херсонська команда пройшла грецький ПАОК та португальський «Юве Ліс», а в третьому раунді поступилась французькому «Флері». 
Фото Євгеній Кравс та С. Цукіло Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ    
  
Источник