В Україні може з’явитись Шкільна гандбольна ліга

14:55 | 20 июня 2016
В офісі Федерації гандболу України пройшла робоча нарада присвячена проекту Шкільної гандбольної ліги. В офісі Федерації гандболу України пройшла робоча нарада присвячена проекту Шкільної гандбольної ліги. В нараді взяли участь представники ФГУ, Міністерства молоді та спорту України та  Міністерства освіти і науки України. 
Мета Шкільної гандбольної ліги - популяризація гандболу серед учнів загальноосвітніх шкіл, оздоровлення дітей, загартування їх характеру. Заняття гандболом є одним з найкращих способів всебічного розвитку фізичних якостей людини. Це командний вид спорту, що вчить вмінню працювати в колективі. 
На нараді обговорили головні моменти в реалізації проекту Шкільної ліги. Наразі триває розробка регламенту змагань. Планується, що на першому етапі на базі шкільних спортзалів проходитимуть внутрішньошкільні змагання, далі команди шкіл братимуть участь у районних, міських та регіональних змаганнях. Найсильніші команди отримають право зіграти у вирішальному етапі – всеукраїнських фінальних змаганнях за участю переможців регіональних турнірів. 
У сезоні 2016/2017 планується перше випробування проекту Шкільної гандбольної ліги серед шкільних навчальних закладів кількох регіонів України, серед них Київська, Запорізька, Львівська, Одеська та інші області. 
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник