У Броварах пройде семінар для суддів та делегатів ФГУ щодо змін у правилах

14:10 | 29 июля 2016
На базі Броварського училища фізичної культури та спорту (Бровари, вул. На базі Броварського училища фізичної культури та спорту (Бровари, вул. Шевченка, 21) з 19 по 21 серпня відбудеться семінар для суддів та делегатів Федерації гандболу України. На семінарі розглядатимуться нюанси змін у правилах, що були затвердженні Міжнародною федерацією гандболу та почали діяти з 1 липня 2016 року. 
Зімни у гандбольних правилах   - Пасивна гра: Після показу суддею попереджуючого сигналу про пасивну гру, команда має не більше шести передач для проведення кидка по воротам, інакше м’яч буде переданий іншій команді.
- Травмований гравець: травмований гравець має залишити ігровий майданчик після отримання на майданчику медичної допомоги й може повернутись у гру лише після того як закінчиться третя атака його команди. 
- Голкіпер як гравець: голкіпер може використовуватись як сьомий польовий гравець.
- Блакитна картка: судді на додаток до жовтих та червоних карток мають синю картку, щоб внести більшу ясність у випадки з дискваліфікацією гравця. Якщо показана синя картка, то протокол матчу супроводжуватиметься оціночним листом й дисциплінарна комісія буде відповідальна за подальші дії стосовно дискваліфікованого  гандболіста.
Також є зміни, що стосуються останньої хвили гри. Зміни в правилах спрямовані проти симуляції, затягування часу, особливо на останніх хвилинах матчу. Нові правила мають надати грі більшу видовищність.
Гандбольний турнір на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро пройде за новими правилами. 
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник