«Мотор» підняв збірній Польщі настрій перед Олімпіадою

11:25 | 31 июля 2016
«Мотор» зазнав поразки у другому спарингу проти збірної Польщі. «Мотор» зазнав поразки у другому спарингу проти збірної Польщі. У польському Легіоново чемпіони України поступились 36:26. Такий же результат був зафіксований і в першому матчі команд. У неділю поляки вилетять в Ріо-де-Жанейро, де візьмуть участь в Олімпійських іграх. "Мотор" вирушить у Запоріжжя і продовжить підготовку до сезону.
Збірна Польщі – «Мотор» (Запоріжжя) 36:26 (18:13) 30 липня. Легьоново. 1300 глядачів Польща: Шмаль, Вішомірські; Лієвські (4), Яхлевські (2), Краєвські, Білецькі (9), Вішневські (4), Б. Юрецькі (2) M. Юрецькі (4), Юркевич (1), Сипржак (4), Дащек (4), Кус (1), Гірак, Шиба (1), Чрпаковські. Мотор: Kірєєв Koмок; Жуков (2), Кубатко, Mалашинскас (1), Шевельов 5, Денисов, Козакевич (2), Калараш (1), Жук, Донцов (1), Сорока (1), Бурка (5), Целіщев, Шельменко (6) , Пуховський (2).

Перед тим як судді дали свисток, що сповіщає початок гри, всі присутні на матчі у Легьоново стали свідками прекрасного події. Зігфрід Кухта, капітан збірної Польщі, який в 1976 році виграв брозну на чемпіонаті світу, вручив капітану команди, Славоміру Шмалю, символічну копію цієї нагороди.
У Легьоново, як і два дні тому в Кельце, багато шанувальників польського гандболу не сумнівалися в успіху своєї команди. За активної підтримки своїх уболівальників біло-червоні кинулись у бій з самого початку. Як відзначили після гри фахівці і польські гандболісти, в повторному поєдинку Чемпіон України виявився більш складним суперником. Через 20 хвилин гри обидві команди мали по 9 голів. До перерви, щоправда, господарі встигли відірватися на 5.
Тренер поляків, Талант Дуйшебаев, багато експериментував, проводячи постійні ротації і застосовуючи нові і нові схеми гри. Цього разу багато часу на майданчику провів другий номер польських воротарів Пьотр Вішомірській. Господарі пропустили багато голів з пенальті, що стало наслідком їх динамічної і досить агресивної гри в обороні. Звісно, в товариському матчі з командою, яка ось-ось вирушить до олімпійського Ріо, "моторівци" не мали права дозволяти собі відповісти тим же. Судді різко реагували на активність захисту, хоча деякий час дозволяли так грати підопічним Таланту Дуйшебаева. Втім з часом стали карати і господарів майданчика.
Після зміни сторін кращий показник дій в обороні дозволив біло-червоним ще на стільки ж збільшити свою перевагу. Остання чверть, взагалі, проходила під гучне скандування вболівальників "Polska Bia
Источник