Затверджений склад та календар жіночої та чоловічої Суперліг України

17:25 | 03 августа 2016
У Федерації гандболу України під час засідання Комітету з проведення змагань відбулось жеребкування учасників жіночої та чоловічої Суперліг. У Федерації гандболу України під час засідання Комітету з проведення змагань відбулось жеребкування учасників жіночої та чоловічої Суперліг. За результатами жеребу був сформований календар турнірів. І жінки, і чоловіки стартують 2 вересня. У жіночій першості в сезоні 2016/2017 виступлять 6 команд. У чоловічій Суперлізі зіграють 7 команд. Серед них дебютант -  маріупольський “Шахтар-Академія”, головним тренером якого Іван Фучеджи.   
Чемпіонат України 2016/2017. Жіноча Суперліга  Галичанка (Львів) Карпати (Ужгород) Дніпрянка (Херсон) Спартак (Київ) Економунівер (Тернопіль) Реал (Миколаїв)
1 тур. 2-3 вересня Реал - Галичанка Спартак - Дніпрянка Економунівер - Карпати 
До ФГУ надійшов лист від Миколаївської обласної федерації гандболу з гарантією, що ГК “Реал” (Миколаїв) до 12 серпня оплатить заборгованість по заявочним внескам за сезон 2015/2016 та оплатить частину заявочного внеску за сезон 2016/2017. Решта платежів заплановані на вересень та жовтень 2016 року. Комітет з проведення змагань ФГУ вирішив умовно  допустити “Реал” до виступів у Суперзілі. У разі якщо клуб не виконає зобов`язань до 12 серпня, “Реал” буде знятий зі змагань. 
Проведення матчу за жіночий Суперкубок заплановано на 25 серпня у Львові. 
Чемпіонат України 2016/2017. Чоловіча Суперліга  Мотор (Запоріжжя) ЗТР (Запоріжжя) ЦСКА (Київ) ЗНТУ-ЗАБ (Запоріжжя) ЗТР-Буревісник (Запоріжжя) КДЮСШ-ЛДУФК (Львів) Шахтар-Академія (Маріуполь)
1 тур. 2 вересня ЗНТУ-ЗАБ - Мотор Шахтар-Академія — КДЮСШ-ЛДУФК  ЗТР - ЗТР-СДЮШОР Вихідний - ЦСКА (Київ) 
Дата матчу за чоловічий Суперкубок, а також повний календар матчів жіночої та чоловічої Суперлги будуть опубліковані найближчим часом. 
У засіданні Комітету з проведення змагань взяли участь головна Комітету Євген Петрушевський, голова Суддівської комісії ФГУ Валентин Вакула, помічник головного тренера жіночої збірної України Валерій Войналович, державний тренер з гандболу Олександр Чайченко та прес-аташе ФГУ Сергій Цукіло. 
ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ     
Источник